Oups ...

Hur gick det här till?
Jen är tydligen väldigt bra på att övertala folk....
(pst, Jen satt och kramade mig bakifrån som stöd i detta svåra beslut)

Inget ponnyköp för mig!

Puh! Det verkar inte som om det blir av något ponnyköp för mig. Ponnyn jag var intresserad av – den silversvarta – var inte alls särdeles fin på nära håll. Jag lyckades ignorera folk och ta några helt ok foton för att visa vad jag pratar om. Jag gillar den silversvartas färg, men muskeldefinitionen var jättekonstig och helt fel. Sen var manen för grå för mig, jag vill ha lika vit man som Stormborn har.
 
Btw är detta inga "klagomål", jag är faktiskt jätteglad över att jag inte känner något behov utav att köpa dessa :D Hoppas dock på en ordentlig silversvart (stor)häst i framtiden!
 
Observera att bilderna är helt oredigerade!
 

 
 Annars ger jag beröm  för det korrekta lätt apelkastade mönstret!

Onsdagsuppdatering 18/9

Nytt race exklusivt för ponnyer!

Hejsan!
Ett nytt race exklusivt för ponnyer är nytt i denna veckas uppdatering!

Ny tävling:
- Systrarna Penny och Polly är två nya tjejer på Jorvik. De vill bygga en tävling som bara ponnyer får tävla i, och de behöver din hjälp! Rid till ponnypråmen i Fort Pinta och prata med Penny. Du måste äga en ponny för att kunna slutföra dessa uppdrag och ställa upp i ponnytävlingen.
 
Prata med Penny!

Ponnyer:
- Två till supersöta ponnyer har kommit till pråmen i Fort Pinta. Rid dit och kolla in dem!

Oemotståndligt söta!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
____________________________________________________________________________________________
 
Herregud i himlen OMG! Nu kan ingen säga att vi har haft en dålig uppdatering, va? ;) Ponnytävlingen låter bra, nu måste jag dock levla Rebel (suck ..). Frågan är om det är championatstil på tävlingen eller en "vanlig" tävling?
 
Angående ponnyerna så måste jag ha den silversvarta (till vänster). Tusan också! Jag har inte ens levlat Rebel, och nu ska jag ha en till? Stå emot svullo! .. Om jag har råd/den inte är för dyr (t.ex. kostar 700 SC) så köper jag den nog. Ska kika på den i spelet också, så klart.

Påfyllning av proviant

Idag sadlade jag Westrebel och red ner till Silvergladebyn för att köpa nytt hösilage och även nytt strö, jag har fortfarande en del kvar i förrådet men det är dumt om man kommer en dag och så visar det sig att det är slut. Så vi begav oss ner och jag gjorde en beställning, men eftersom det skulle ta ett litet tag innan de kom upp med det till Vingården så tyckte jag att jag lika gärna kunde fortsätta ut på en liten tur med Rebel.
 
 
Det var ett tag sedan jag red Rebel, han har hamnat lite i skymundan på sistone, jag har mest tömkört och longerat, men nu var det hans tur att få komma ut på en lite längre svängom. Så efter vi hade pratat med försäljaren så red vi ut genom Silvergladebyns norra ingång, förbi Steves och bort mot Firgrove.
 
 
När vi började närma oss så lämnade vi vägarna och red upp i en dunge, där stora förruttnade genar fallit från träden. Jag tyckte det kändes som en passande storlek för Rebel så jag ökade till galopp och lät honom hoppa över dem, någonting han gjorde med spetsade öron och höga frustningar! Som ni ser klarar han mycket mer än så, men han är inte särdeles utbildad och inte heller igångsatt så jag vågar inte styra honom mot någonting alltför stort.
 
 
Efter Firgrovebron så styrde vi till Höger mot Eldstigen, som inte är utmärkt på kartan. Eftersom så få rider där så är vägen mycket bra och mjuk och ett perfekt ställe att galoppera på. Så jag ställde mig i fältsists, tog ett tag i manen och drev på, och Rebel svarade direkt och dundrade fram. Efter ett tag saktade jag av, och vi travade fram och följde de olika stigarna där de ringlade fram och utforskade stället.
 
 
 
 
När vi ridit runt i Firgrove i en halvtimme så vände vi om och började färden hemåt. Jag måste säga att jag är väldigt stolt över min lilla ponny, jag tycker han har utvecklats myket på kort tid, även om jag inte ridit alltför ofta. Tömkörninen har antagligen haft stor inverkan också, men nu är det dags att börja jobba honom mer från sadeln. Någonting som jag kände av idag var att han var mycket mjukare i munnen än när jag först provred honom, men även att jag inte behövde vara fullt lika tydlig. Bland annat kunde jag svänga till stor del med hjälp av skänklarna och bara lite med tygeln, till skillnad från tidigare då jag har varit tvungen att ta stora ledande tygeltag.
 
Och på tal om ingenting – hur söt är inte Rebel i min terrängoutfit? :D

Wild Company


Denna vecka har vi temaveckan Wild Company i DBC, som jag är med och co-leder. Temat är som ni kan förstå "Wild Kids", fast DBC/SSO style ;) Temat till ära har jag satt ihop en lite mer friluftig terrängoutfit, som jag kommer ha under veckan. Hövding kommer även vara den som får hänga med, eftersom färgen klär honom bäst och han känns mest ... friluftig!


Make over!

Ikväll satt jag och skypade med Nat och Jen, och vi gjorde massa olika saker ihop, bland annat loggade vi in på våra gamla konton, skapade nya konton som skulle vara så fula som möjligt och så fint som möjligt (bortsett från vårt nyvarande). När jag gjorde det senare så tog jag ett brunt, rakt hår och röda läppar, och jag blev så förtjust så jag bestämde mig för att köpa det till min riktiga gubbe as well :D
Jen hade försökt få mig att köpa det håret förut men jag fegade ur, men nu blev det alltså av, och med stöd från bland annat Jen och Ess – men även några andra DBCare – så gick jag en nyans mörkare i både läppar och hår!

Kolla så söt jag blev *-* Jag har känt för att göra många drastiska förändringar denna vecka, och fler ska det bli! Innan slutet av denna vecka planerar jag stallbyte och hästköp, bland annat ... Vet även med säkerhet att jag ska göra en ny tävlingsoutfit, eftersom den blåa inte passade mitt nya smink!
Tänker dock inte göra om bloggdesignen förren det blir vinter, för har bara haft denna höstiga i några veckor!

Hästköp

Nej, jag har inte köpt häst, men nu vet jag vilken jag ska köpa! Efter FGC så hängde jag med Esset Manda och beundrade Ess' tjusiga fuxhäst som jag trånat efter så länge. Nat dök upp en bit senare medan jag stod och dreglade över fuxhästen i Firgrove i försäljningsstallet och visade upp sin nya svart häst, som jag komplimerade :-)
 
Precis när jag skulle be Nat hjälpa mig att bestämma mig över vilken häst jag skulle köpa så dök Jen upp och höll en lektion i "hur man ska tänka när man ska köpa en ny häst". Fast lektionen borde snarare ha haft namnet "varför man inte ska köpa fuxen i Firgrove".
 
 
Efter jag övertalats så stod valet dock fortfarande mellan den gyllene Achhaltekeern och den gråa Oldenburgaren. Både Nat och Jen tyckte Achhaltekeern, med argumentet "Oldenburgaren är för grå". Jag var inte fullt övertygad men vi drog ändå till Vingården för att spana in den gyllene skönheten.
 
Väl framme blev vi lite distraherade av Svea Riverlee och hennes jättefina häst (och outfit), men efter att både jag och Jen försökt köpa hästen (och outfiten) av henne - men blivit nekade - så skärpte vi oss och övergick till att stirra på Achalteekerna.
 
 
Jag har 6 veckor kvar tills jag har råd med Achalteekern eller Oldenburgaren, och jag har fortfarande inte bestämt mig, men efter denna övertalningskampanj så står det 80% vs 20% i frågan om Achalteekern eller Oldenburgaren!

Vad gör jag med mitt liv

Igår rätt sent på kvällen så skypade jag med Jen, Nat, Ess (fast hon var tyst) och Emm :] Det började med att vi fick veta lite hemligheter om DBCs kommade tema vecka, och jag bidrog med en massa jättebra idéer om vad vi kunde göra! Sedan blev det sent och vi försökte spela ett jättetråkigt musspel som jag inte förstod någonting av, varpå vi fortsatte en kort stund till iSketch men det blev snabbt tråkigt för jag och Emm var inte alls lika bra som dagen innan, varpå i avslutade med att göra grupptävlingar i mörkret på SSO!
 
Här skulle det varit en bild men tydligen funkade inte FRAPS så det finns inga bilder i mappen SUCK förlåt.
 
Halv två på natten rymde jag iväg och avslutade skypesamtalet efter de andra hade lovat att de skulle "gå och lägga sig klockan två" (fast sen läste jag på Nats blogg att dem var och köpte hästar tre på natten idioter!) men eftersom jag visste att det inte var sant så stack jag :> Detta lönade sig dock inte eftersom jag vaknade klockan halv 1 dagen därpå.
 
Det var en helt ok trevlig natt (hihi) men jag var väldigt sur över att jag vaknade så sent! Gillar inte att sova länge, ger mig lite panikkänsla :( Jag förlorade också varenda iSketch och grupptävling och dog först på det konstiga musspelet så jag är inte riktigt säker på att det var värt det ...

Måleri målera

Såg på Justine Southbells livestream när hon målade och började sakna mina egna målerier … ): Kanske borde man börja igen?

^^^^ Min. Rör inte 
 
Övervägger btw att lägga ner bloggen ...
 

Dressyr & hoppning med DBC

Igår stod dressyr på schemat, och idag var det hoppning. För bägge tillfällena slängde jag ihop synnerligen snofsiga outfits och jag och Stormborn briljerade i snygghetsfaktor. Som bekant kan vi inte riktigt vara seriösa i DBC så trots att våra eventledare kämpade tappert så gick det lite .. sisådär, hah!
 
Efter en stunds kaos dressyr så övergick vi till att leka Under hökens alla vingar, som var en riktig höjdare. På hoppningen kunde jag tyvärr inte delta så aktiv för jag var upptagen med både middag och undanplockning och disk i köket. Lite bilder ser du nedan, först från dressyren och sedan från hoppningen.
 
Kan även tipsa om Eventboken – där lägger Jen upp bilder som hon knäppt från eventen! Vill också be om ursäkt för att jag spyr mycket DBC på bloggen @tm, har inte riktigt något annat intressant att skriva om … det är typ det enda jag hinner göra på SSO.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsaktivtet

Ikväll var det aktivitet med DBC. Vi har träningsvecka med våra starthästar, och idag var det mjukstart för att sätta igång våra hästars pixlade gamla leder :))) I Firgrove höll vi hus och skuttade omkring och körde tävlingar på blodigt allvar. MItt lag vann för det mesta och Lucy fuskade hela tiden.
 
Denna outfit blev det idag, jag hade velat ha den bruna proffshjälmen men jag äger den inte @tm så det fick bli svart :) #YOLO
 
Här har vi allas starthästar i sin glans! Stormborn är helt klart snyggast :):) Under kvällens lopp var några tvugna och ge sig av medan andra dök upp. Circle of life.
 
Uppställning inför tävling ...
 
Bästa deleventet var helt klart massagen på slutet. Jag fick massera Nats häst Soul och det var jättemysigt! Jen var en mycket bra massageinstruktör och vi tog det på allra största allvar.
 
 
Jen passar på att dansa polka av glädje.
 
 
En mycket lyckat kväll, vi höll på i dryga en och en halv timme men det kändes som en kvart haha. Perfekt efter en jättejobbig dag!

KIK

Jag har skaffat KIK (jag vet, jag är en hycklare) så lägg till mig och skriv något trevligt :D Jag heter sylvieyellowstone så det är lätt att komma ihåg!
 
 
 
 

Jag går och fiskar

och tar en tyst minut
 
 

Rövåkning

Igår medan jag och Esset fjollade omkring och försökte tjäna ihop JS åt mig (mer om det i ett annat inlägg) så försökte jag springa ifrån henne uppför en brant backe. Det gick inte, utan min häst stegrade och när jag vände honom om så gled vi ner för backen på röven. Rövåkning (stiliserat som r'våkning) var uppfunnet!
 
Sen spenderade Ess och jag en löjligt lång tid med att åka om och om igen, försöka synka våra nedåkningar medan vi tog bilder och filmade. Det var ovanligt svårt men jätteroligt! En ny kullåkning är uppfunnen, som vi sa. Jorvikmästerskapet i r'våkning kommer snart att hållas ...
 
R'våkning, först kallat r'vkana!
 
 
 
 
Som ni ser är r'våkning en konst! Det kräver stor skicklighet!
 
Sen blev vi vänner *-*
 
.. Essets högsta önskan blev uppfylld! (Därav det triumferande glädjefyllda yes-et)
 
Och här presenterar jag med stolthet, den mest lyckade filmen av 16 tagningar!

Viewer discretion is advised

Idag är jag trött. Jättetrött. Har haft franska, trängts med folk på tunnelbanan (eftersom alla bussar är inställda för Obama-besöket) och varit borta från hemmet från tjugo i åtta på morgonen till en bit över fem på kvällen. Som ni kan ana orkar jag inte alls blogga. Jag kan kommentera onsdagsuppdateringen lite fort, dock.
 
Min personliga åsikt är att uppdateringen är lite slafsig och tam. Glasögonen kan – om de ser bra ut i spelet – vara kul och ha, men annars är jag inte överförtust. Dock så tycker jag inte att vi behöver få något jättestort, de senaste veckorna har vi fått ponnyer, nya hästraser, en fortsättning på huvuduppdraget osv, så om de tar de lite lugnt nu med nya plagg osv ett tag så är det helt lugnt för mig.
 
Tänkte iallafall vara så vågad att jag slängde in en bild på mig. Moi!
Så här ser jag alltså ut efter en ovanligt lång skoldag.
Jag vet, jag ser ut som om jag är tolv HAHA. tyst :( 

Kan vi prata om det här

Appy har movesen, helt klart!
 

Spionkväll

Denna vecka har DBC spionvecka, och första eventet denna vecka hölls i Gyllenbladsskogen. Den gick ut på att vi delades upp i två lag, Jägarna och Springarna (eller någonting i den stilen). Sedan skulle en från Springarna galoppera ut i skogen, och 10 sek senare skulle en från Jägarna springa efter den och försöka bjuda in den i en grupp. Och när man bjöds in i en grupp så var man fast. Vann gjorde man om man kunde hålla sig undan från Jägaren i 3 minuter och man vara alltid tvungen att vara i rörelse.
 
Eftersom jag inte har någon svart utrustning utöver ett svart träns så körde jag barbacka, vilket gjorde mig betydligt långsammare än de andra. Men när det var min tur att vara Springare så klarade jag mig ändå i 3 minuter och vann. När jag var Jägare var jag väldigt nära att knipa min motståndare, men tyvärr sprang jag rätt in i en sten och tappade sedan bort mitt offer .. morr!
 
 
 
 
 
 
 

Klubbkalas

Idag missade jag två championat, så när jag skulle tävla i FPC klockan 20.00 såg jag till att vara i tid. En hel halvtimme i förväg faktiskt, befann jag mig på plats. Sedan fördrev jag tiden fram till championatet med att ha mycket djupa och seriösa samtal med mina klubbmedlemmar. Efter det tävlade vi, och sedan fortsatte våra känslomässiga diskutioner.
 
Jag låter bilderna tala för sig själva ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildredigering

Jag brinner som bekant för bildredigering. Jag tycker det är oerhört roligt och jag älskar att se hur en amatörmässig bild tagen med en helt okej kamera kan bli tio gånger finare bara efter tio minuter i Photoshop. Många i Starstable-communitin gillar att redigera bilder, och även fotomanipulera1.
 
Det gör mig otroligt glad! :D Min favorittyp av inlägg är att se folks olika redigerade men framför allt fotomanipulerade bilder, jag blir oerhört inspirerad och många gånger även imponerad! Sedan finns det också en hel del folk som tycker det är onödigt att redigera. Det kan jag förstå, det kan ta upp mycket tid (om det är många bilder) och det är ett steg i en fotoprocess som kan hoppas över. Man måste nog verkligen brinna för det om man ska orka göra det dag ut och dag in! :)
 
Ibland hör jag folk som säger att det är onödigt eftersom SSO "bara är ett spel". Vad spelar det för roll hur bilderna ser ut? Det är sant, men jag skulle vilja påminna om att redigeringskonsten kan man använda utanför SSOs ramar. Kan du t.ex. måla dit en böljande man på en häst och göra en bild tagen ute på Everwindfälten verka som om den är plåtad i GÅD – då kan du överföra dessa kunskaper till de "vanliga" bilder du kanske tar i livet!
 
Kika på detta exempel. Denna bild tog jag igår när jag följde med min bästa vän och plåtade när hon var och tävlade med sin häst. Den översta bilden är orginalet, och den understa bilden är resultatet av kanske fem minuters basic redigering. Rätt stor skillnad va? :) Jag vet inte hur mycket ni fotograferar, men nästa gång du sitter med en bild på favorithästen du har plåtat – testa att redigera, lek runt, se vad som händer!
 
 
 
1Bildredigering är när man t.ex. ändrar ljusstyrka, skärpa, mättnad etc. Fotomanipulation är när man t.ex. flyttar föremål, målar dit man och svans, böjer eller flyttar kroppsdelar, byter bakgrund etc.

Saker jag är trött på

Bloggare/kända personer/igenkända personer/folk som tror de är kända (osv) som är så full of 'emselves.
 
Jag vet att jag antagligen trampar på x antal tår när jag skriver det här, för jag förstår säkert inte hur det är och bla bla bla, men jag kan inte låta bli att bli så trött och genom min lilla dagbok ge utlopp för min frustration.
 
SLUTA GNÄLL ÖVER HUR DU ÄR "KÄND" PÅ EN HEMSIDA FÖR SMÅTJEJER. Ja, småtjejer. Jag tycker inte att vara känd/igenkänd/använd vilket ord du än vill på en hemsida där man rider omkring på konstigt designade hästar i en MMORPG-värld är en prestation, eller ens någonting man kan vara.
 
Jag kan förstå hur det kan vara jobbigt att alltid ha folk på sig, men det är inte precis ett problem som inte går att lösa. Är du så himla trött på att folk försöker söka kontakt med dig? Följ dessa enkla steg.
 
1) Sluta spela
alternativt
2) Skapa ett nytt account och säg bara till dina närmsta vänner att det är du
 
Faller inget utav detta dig i smaken så är det synd för dig, men herregud, sluta om och om och om igen skriva om hur jobbigt det är att vara "känd", hur alla vill vara vän med dig, hur du får mejl hela tiden, hur "ingen accepterar ett nej" osv osv bla bla bla. Jag tror vi alla förstår. Är det bloggen som gör att du är känd för att folk läser den? Sluta blogga! Älskar du att blogga och vill inte sluta? Tillbaka till LEV MED DET, eller gör bloggen lösenordsskyddad och ge bara de du vill ska läsa bloggen (vänner?) lösenordet.
 
Men sluta gnäll. Snälla!
 
Bara att det finns vissa människor som envisas om att de är "känd" tycker jag är bara så ugh och tragiskt. Ingen vet vem du är. De kanske vet vad din karaktär heter, dvs ditt alias, men om folk bara känner till dig på svenska Starstable servern som Cassy Loverainbowhearts (random namn obv) så är du inte känd. Nej, tyvärr.
 
Det här blogginlägget är inte riktat till någon, om du läser det och känner dig träffad och liksom vet att jag menar dig och fy vad du blir upprörd .. Då ska du nog ta och läsa om inlägget för då befinner du dig nog i den full och themselves självupptagna kategorin som jag riktar mig till
 

puss