Ta fina bilder | PS-skola del 2

Att kunna ta fina bilder har inte riktigt någonting med Photoshop att göra, men att ha en fin bild är A och O för att kunna ens ha någonting värt att redigera :) I denna del kommer jag alltså ta upp hur man tar fina bilder. 
 
För det första så ska du inte ta bilder bakifrån. Det är en sak om du ställer upp i en tävling och fotar en bild, sure, då funkar det, men om du ska fina bilder på när du och din häst galopperar över ett fält .. då är bakifrån ingen bra idé! Ett exempel ser du här nedanför. Det ser väl inte så snyggt ut, eller hur? 
 
Istället måste du rotera kameran, så att det ser ut som på bilden nedanför. Mycket snyggare, eller hur? Men hur gör man det? Jo–
 
För att ta bilden från sidan så måste du rotera bilden. Detta gör du genom att högerklicka på skärmen, och  flytta muspekaren för att så sätt rotera bilden åt det håll du vill. Kom ihåg! Om du släpper taget om bilden så kommer skärmen att roteras tillbaka så att du återigen ser din häst bakifrån.
 
Dock är inte det allt! :) Som du ser på bilden ovan så kan man se allt möjligt fult, att min häst behöver matas och borstas, vilka levlar vi är på, hur mycket XP jag och hästen har, en liten karta etc. Detta kan man givetvis antingen beskära eller redigera bort, men det är mycket jobb i onödan.
 
Om ni tittar på bilden ovanför så ser ni att allting är borta. Hur får man bort detta? Det kan du fixa i spelet. Du klickar på telefonen i högra hörnet, alt klickar på ESC. Klicka sedan på "Alternativ" och sedan på "Göm gränssnittet", varpå du klickar på okej. När du har gjort detta försvinner alla menyer etc och du slipper ha det som stör i bilden! :>
 
Detta är dock inte allt! När man fotograferar hästar IRL eller tar screen shots i ett datorspel så måste hästens steg se tjusigt ut. IRL kan man tajma, men inte i Starstable. Det bästa tricket är att ta flera print screens i rad, och sedan hoppas på det bästa. Någon blir alltid bra :)
 
Jag tänker nu visa två bilder från varje gångart (skritt, trav, galopp, ökad galopp), en bild som är "rätt", där hästens steg ser bra ut, och en bild som är "fel", där benen ser konstiga ut och på så sätt "förstör" bilden :)
 
Skritt
Rätt
 
Fel
 
Trav
Rätt
 
Fel
 
Galopp
Rätt
 
Fel
 
Ökad galopp
Rätt
 
Fel
 
Förhoppningsvis kan ni nu få till en fin bild, för som tidigare nämnt behöver man en fin bild för att det ens ska vara värt att redigera ^-^ Innan jag avslutar denna första lektion, så tänkte jag ge er ett sista tips!
 
När ni ska fotografera en häst stillastående, kanske ta en bild på en outfit – se då till att hästen står på platt mark. Det ser oerhört fult ut om hästen står i t.ex. nedförsbacke, så se alltid till att hästens bakdel är i en relativt jämn linje med manken. Annars kan det se ut såhär:


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: