Mycket nytt

En del nya saker har dykt upp, som inte har annonserats under onsdagsuppdateringen. Kanske har de kommit tidigare, vem vet? I vilket fall har det dykt upp tre nya färgvarianter på en frisyr i Firgrove, och fyra nya träns i Fort Pinta :) Bilder ser på via länkarna nedan.
 
Tränsen
Frisyrena

Hästköp

I skrivande stund sitter och och planerar mina kommande hästköp. Skulle jag få välja så skulle jag nog köpa sex hästar på stört, men med tanke på att jag är pankare än en snigel utan skal så får man ha lite framförhållning och prioritera. :)
 
Min nästa häst (som jag ska köpa så fort Hövding är färdiglevlad) är den fuxfärgade Morganhästen som finns i Firgove.
Denna tjusiga fåle skall bli min westernhäst, jag har en svag idé om hans karaktär– det skall vara en valack eller hingst, antagligen det förstnämnda, han ska vara ung men inte en unghäst, och i nuläget ska hans namn ha någonting med Rebel att göra, detta är dock inte bestämt eftersom när jag väl väljer namn sedan så är det mycket möjligt att det finns något annat namn som är destomer passande :)
 
Nästa inköp kommer vara en Appaloosa, utan tvekan. Och den Appaloosa jag har valt ut är den vita med prickar,  av två anledningar. Främst för att jag inte gillar texturen på den andra hästen (även om den skulle kunna ha varit finare), men också för att alla köpte den hästen och jag gillar inte att ha samma häst som hundraåttio andra personer, haha!
Bild från Starstable Wiki (klicka på bilden för länk)
Denna krake skall vara en valack eller hingst (men liksom min snygga leverfux antagligen det första), och även han ska vara ung men inte en unghäst. Jag har redan tänkt ut en namn till honom (Lemonspot), men vad egentligen ska ha honom till vet jag inte. Han är fiin helt enkelt *-*
 
Efter dessa två kusar blir det (om jag bestämmer mig för en ytterligare häst) nog ett Danskt varmblod. Då kommer jag ha en panschis (Stormborn), en terränghäst (Hövding), en westernhäst (snygg fuxen) och en vanlig allroundare (herr prickig där uppe) – och i min samling saknas då en tvättäkta hopphäst. Nackdelen är dock att jag inte tycker någon av de danska varmbloden är särskilt snygga.
Ovanför ser ni varmbloden i alla dess glans. Den längst till höger har snyggast textur, ja, men jag tycker personligen att dess huvud är jättefult. Jag avskyr det vita och tycker utformningen gör att den ser korkad ut (isåfall är det Engelska fullblodet med den kulören snyggare) :( Måste det bli någon så blir det nog den till vänster eller den mittersta, för de har ingen vidare textur .. Svårt val. Antagligen blir det inget danskt varmblod alls, för jag kommer inte att tycka om hästen.
 
Sedan när det kommer nya hästar så kommer nog listan att ändras, eller nej, snarare kommer den nog att förlängas. För jag vet att jag vill ha min westernhäst, och herr prickig är nog här för att stanna (finfinfiiin)! Men när Andalusierna etc dyker upp så kommer jag nog vilja ha en sådan också *-* Om de inte är extremt fula ...

Onsdagsuppdatering v.31

 _____________
Min åsikt:
 
+ då många har längtat efter en fortsättning på historien
- då jag inte kommer kunna njuta av den än och kommer utsättas för en massa spoilers när folk gör uppdragen och bloggar om det
 
Vi får bara hoppas på att alla bloggare är respektfulla nog att varna för spoilers!

Onsdagsuppdatering

Nu får man pasa på att spela lite innan servern stänger ner. Själv har jag ingen aning om vad som ska hända, knappast nya hästraser då pga Appaloosan som kom, men kanske nya uppdrag? Jag har inte så höga krav, jag kommer ändå inte få göra uppdragen än HAHA.
 
Idag ska jag iväg till Flyinge då .. Vill ni se lite bilder från resan eller ska jag hålla bloggen strikt SSO-relaterad? Förresten kommer jag försöka fixa lite tidsinställda, både till idag och till morgondagens hemresa
 

Outfits

Jag har nu satt ihop nio outfits, som jag vill köpa i framtiden ^-^ Det tog mig ett tag, men nu har jag satt ihop alla enskilda plagg i Photoshop (så att jag kan se dem som en helhet), skrivit ner var man kan köpa respektive föremål samt deras pris. Puh!
 
Det kommer att bli dyrt ): Särskilt med tal på att jag just nu håller på att sätta ihop min tävlingsoutfit, och när man vill ha de bästa sakerna så kostar det därefter, som ni kan ana.
 
Om man ändå hade sisådär en miljon JS och minst hundra tusen SC!

Levla

Uhu. de senaste dagarna har jag slarvat ordentligt när det kommer till att levla Hövding. Eftersom jag är bortrest så är man aldrig riktigt ledig, utan jämt ska man delta i olika roliga aktiviteter! (Imorgon ska jag till exempel dra iväg till Flyinge, så då blir det nog inte särdeles mycket spelande eller bloggande. Får se om jag kan fixa några tidsinställda *-*)
 
Men nu har jag bättrat mig lite, och börjat göra loppen igen. Hövding är nu på väg mot level 9, längre än så har vi inte kommit på grund av de senaste dagarnas uppehåll. c: Idag gick rundan ovanligt bra, och jag slog hela åtta rekord! :D
 
 
 

Uteritt och hagbus

OBS! BILDBOMB
Det har varit ett tag sedan jag red min fina Stormborn, Hövding kräver mycket tid av mig och i ärlighetens namn har jag försummat Storm rätt ordentligt. Jag har flera gånger funderat på att sälja honom, men ingen vill nog ha en sjuttonårig gammal krake, så han har blivit kvar hos mig. Dock ska jag verkligen skärpa mig nu och börja rida honom oftare, det märks att han inte alls mår bra av att all min energi läggs på Hövding.
 
Så jag bestämde mig för att ta en barbackatur ut i skogen med Juliette, som red på fina Walle, som hon inte riktigt heller haft tid med, passande nog haha! 
 
Vi utgick från Vingården och red sedan mot Hollow Woods. När vi nådde Everwindfälten kunde vi inte låta bli att sträcka ut oss i galopp, och ni kan ana att hästarna piggnade till. Stormborn blev pånyttfödd av att få sträcka ut sig, hans öron spetsades och han frustade gång på gång. Som ni kanske anar så tog han täten och höll sig en liten bit framför Walle under galoppsträckan, så mycket energi hade min gamla gubbstrutt! c:
 
 
 
 
 
Inne i Hollow Woods så skrittade och travade vi runt lite för att lösgöra och lugna ner hästarna efter den långa galoppsträckan (trots att Stormborn inte alls hade någon lust att ta det lugnt). Jag är väldigt förtjust i Hollow Woods – det är därför jag rider dit så ofta – för det är väldigt lugnt där och det dunkla ljuset med de få solglimtarna som letar sig ner genom trädkronorna skapar en oerhört mysig stämning.
 
 
 
Efter ett tag hoppade vi av och släppte dem i hagen. Mina hästar får ofta gå i hagen i Hollow Woods, det är den enda hagen som inte ligger vid Vingården där jag har tillåtelse att släppa mina hästar i för tillfället, utan att behöva be om lov :> 
 
 
 
 
 
 

Det var jättekul att se Walle och Stormborn busa omkring, jag vet inte vad Juli tycker men jag tror nog att de blev ganska bra vänner haha. Jag såg inget bråk men däremot en massa galopp, man fick hålla sig ur vägen så att de inte sprang över en där de rasade fram ur buskagen 8D

Björn ♥

(Jag fortsätter tydligen mina inlägg om NPC, höhö)
 
Björn är nog den sötaste NPC:n i hela spelet i min åsikt. Från sin blomma som han har i munnen till hans konstanta avtuppningarna så är han bara söt. Urgullig. Jag vet inte vad det är, men jag blir väldigt glad av att göra trädgårdsuppdragen (åtminstone de gula, Agnetha kan man stå över). Må hända att det är hans yviga, gula polisonger, hans stora näsa, breda leende eller stråhatten, men främst tror jag det är hans entusiasm över trädgårdsarbete.
 
Han blir löjligt glad varje gång baronessan säger åt en att ge honom en komplimang, och när blommorna slår ut i hans trädgård så svimmar han av lycka. Ja, han är något av en kuf, men enligt mig är han en jättesöt sådan. Den enorma blomman han har mellan läpparna är om något ett plus i kanten, tillsammans med den rutiga skjortan och hängslebyxorna. Vilken bonnläpp!
 
Min man, som ni ser! ^
 
Sen förstår jag inte alls hur Björn kan vara gift med en odräglig person som Agnetha. Ständigt förolämpar hon folk och när man pratar med invånarna på Jorvik så berättar dem om hur hon har jobbat för dem men hur de har tvingats avskeda henne, och så gott som alla är rädda för henne.
 
Men Agnetha har säkert en mjuk, mysig, trevlig sida som hon plockar fram när hon är ensam med Björn. För vem kan vara sur och grinig i närheten av honom? :3
 
_____________
Någon annan än jag som tänker på Agnetha och Björn från ABBA när jag läser deras namn? Inspirationskälla kanske?

James, James, James

James är den jobbigaste NPC:n på hela SSO, enligt min åsikt. Han är oerhört irriterande, ansvarsös, girig, lat och allmänt jobbig. Med sin korta uppsyn så känns han som en arrogant lillebror och han utnyttjar oss spelares tjänster skamlöst.
 
Har ni tänkt på i hur många uppdrag som han har ställt till med problem? När man skulle fixa bommar åt Marleys hoppbana så hade han spritt ut dem över hela Fort Pinta så man var tvungen att hämta dem själv, och när man skulle hämta Ydris' tältpinnar så visade det sig att dessa tältpinnar hade James förstört, målat om och gett till Marley. När man letade efter Missisippi Jones skatt så blev han upprörd när man lovade folk att dem skulle få en andel av skatten, och sedan tog han alla mynt själv medan vi fick en dammig gammal hatt (lyckligtvis visade det sig att mynten var utan värde).
 
Och när Marley skulle bygga en barrel racing bana så hade leveransen av tunnor inte dykt upp, för tydligen hade James skickat iväg leverantören till Firgrove istället för Fort Pinta, och tunnorna hade spridits ut i bergen mellan Firgrove och Valedale sjön. Och när man gav sig iväg för att hämta tunnorna (för gud förbjude att James hämtar dem själv för han har ju fullt upp med sina turister) så visade det sig att dem hade gått sönder.
 
Det kanske bara är mig James retar gallfeber på, men varje gång man ska iväg och "höra med James på Fort Pinta", då vet jag att det är trubbel på väg!

Svansfläta

Puh, äntligen klar! Idag när jag kom in från dagens ridtur så dammade jag av den gamla mankammen och redde med hjälp av vatten och man- och svanssprey ut Hövdings man. När jag höll på med svansen så passade jag på att göra en liten inbakad fläta. Den blev ganska bra, jag är mycket bättre på att göra flätor i manen än i svansen och med det i åtanke är jag nöjd :)
 
Visst blev han fin? :)

Backåkning

Som många andra runtomkring på Jorvik så har jag börjat med backåkning. Det är ingen frenetisk satsning inför VM, jag planerar inte att knipa åt mig någon titel, men det är ändå fantastisk trevlig underhållning! 8D (Även om jag faller med än glider :c)
 
 
 
 

Sylvie Yellowstone

(Idé knipen av Nicole Seaknight)
Vem är jag?
 
Sylvie Yellowstone kanske inte är världens vanligaste namn, inte ens på SSO. De flesta heter någonting med Star, dream, love, night, knight, dawn .. ja, typiska fina engelska ord. Yellow är visserligen ett engelskt ord, men det betyder gul och vem vill ha färgen gul i sitt efternamn? Sylvie är kanske inte heller det mest typiskt vackra namnet. Men mitt namn har en historia bakom sig :)
 
Precis innan jag skapade mitt Starstable account (timmar eller dagar minns jag inte) så hade jag sett filmen In Time med Justin Timberlake och Amanda Seyfried (mycket bra film, titta på den!). I denna film spelar Amanda Seyfried (som btw är en av mina favoritskådespelare) en karaktär vid namn Sylvia Weis.
 
Börjar ni förstå hur det hänger ihop? ;) Min karaktär Sylvie Yellowstone är inspirerad av Sylvia Weis, för jag minns att Seyfried verkligen gjorde intryck på mig i den filmen (bland annat för att hon såg ut som en sexig, rysk agent). Så Sylvie Yellowstone fick sitt korta, röda hår och sina gråa ögon, samt ett svagt rosaaktigt smink som var mest likt det som Amanda Seyfried bar i filmen.
 
 
Slående lika, eller hur? ;>
 
Namnet Sylvia fanns inte att välja på bland namnet, och därför fick det bli Sylvie. När det kom till efternamnet hittade jag inget som liknade Weis, och sedan går det heller inte att ha ett sådant kort namn. Så jag plockade Yellowstone från nationalparken som ligger i USA (jag hade relativt nyligen sett på en dokumentär om vintern i Yellowstones nationalpark).
 
Och plötsligt hade jag min karaktär! :D Och jag kan tala om för er att även om Sylvie inte är något namn jag skulle kunna tänkas heta IRL så är jag oerhört fäst vid det, och jag är glad över att jag inte döpte min karaktär till någonting i stil med Alice Dreamlove, haha! 

Hagbus

Förra natten så sov jag i Valedale (jag hade hyrt en stuga bara för en natt, en liten minisemester) och över natten fick Hövding gå i hagen i Hollow Woods (som jag har släppt honom i tidigare)! Dock fick jag en liten chock när jag skulle hämta honom i hagen morgonen därpå, för synen som jag såg när jag rundade hörnet har jag aldrig sett förut!
 
Först trodde jag att han hade fastnat, att han hade försökt hoppa över men varit klumpig nog och missbedömt avståndet. Men sen såg jag att öronen var spetsade och att han inte alls verkade bekymrad av sin position, istället sträckte han ner huvudet och nappade åt sig några grässtrån, innan han fick syn på mig, "hoppade" ner och travade fram för att tigga sötsaker.
 
 
Men jag kan iallafall säga att jag är glad över att han hade sina nyinköpta benskydd på sig, ränner han omrking sådär så vet man ju inte vad som kan hända. Tokhäst! 8D

Stockholmare

Som den äkta stockholmare jag är så är jag nu på väg not Båstad .. Och när jag kommer hem sedan så ska jag ner till byn och äta ute, men någon gång under dagen skall inlägg med lite redigeringsnoja komma, jag har hunnit pyssla lite under morgonen :)


Sadelgjordar är överskattade

Det verkar SSO tycka iallafall ;)
 
 
Har du tänkt på att sadlarna inte har några sadelgjordar? Jag har spelat SSO ett litet tag nu men det var först alldeles nyligen som jag märkte det 8D Det är egentligen väldigt tokigt, för om det är någonting som en sadel behöver så är det ju en sadelgjord .. Personligen tycker jag att SSO borde fixa det!
 
Vad tycker du? 

Dressyrpass

Jag och Hövding gav oss iväg till bergspaddocken utanför Vingården för att ha ett litet dressyrpass. Jag passade på att ha på mig min nya ridjacka som jag köpte igår och som jag är hemskt nöjd med! Ridpasset var inte särskilt ansträngande, det var inga svåra saker vi gjorde, mycket lösgörande, volter och arbete i galopp.
 
Galoppen har vi just lite svårt för, det är då Hövdings fullblodsgener syns. När vi tävlar ute i skogen så gör det ingenting när han brakar iväg i full fart, men på senare tiden har jag märkt att han börjar bygga dåliga muskler. Och även om hans snabbhet uppmuntras i kapplöpningar så måste han ändå lyssna på mig, så därför begav vi oss just ner till ridbanan för att träna.
 
Jag tyckte det gick bra, jag började med lite arbete i skritt och trav som uppvärmning och övergick sedan till samlad galopp. I början stretade han emot en del, tog tag i bettet och försökte dra iväg, men efter lite stretande så gav han med sig. Men nu värker min nacke så det knappt är sant ):
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kroppsideal

Jag tycker ni alla kan ta er tiden att läsa inlägget om kroppsideal på Hedvig Northhalls blogg; http://northhall.weebly.com/1/post/2013/07/ideal-smal.html

Mycket bra skrivet, både läs- och tänkvärt!


Frisyrbyte

Jag funderar på att byta frisyr, och eventuellt även hårfärg och smink! Om jag ska byta hårfärg så blir det från rött till mörkbrunt, men jag tycker rött är väldigt fint och lite "utmärkande" så jag tror nog att jag ska ha kvar det. Plus att mitt hår IRL är mörkbrunt så, meh ;c Plus att den mörkbruna frisyren kostar 300 SC (!) medan de andra frisyrena kostar under 100 SC.
 
Dessa är de olika frisyrena jag funderar mellan iallafall:
 
 
Om jag köper en frisyr som den nedersta (de eller någon annan färg) så ska jag helt klart byta smink till röda läppar, snyggt snyggt snyggt!

Trevliga bloggläsare

Häromdagen när jag var i Moorland så kom Sally Bunnybrooke fram till mig och sa (om jag inte minns fel) att hon läste min blogg och tyckte om den, någonting som gjorde mig otroligt glad c: Jag tog faktiskt en print screen, men jag råkade radera den när jag hade massrensning i min Starstable mapp T__T
 
Sedan idag så kom Linnea Flowerstar fram (på sin dösnygga appaloosa) och sa att hon tyckte min blogg var jättebra, och även detta gjorde mig otroligt glad ♥
 
Min blogg är inte så hemskt stor, jag har inte galet många läsare, men de jag har är så himla fina, och jag vill tacka alla er som läser och kommenterar och ja! :) Så shout out till Sally och Linnea och en stor kram till er underbara läsare. Wiie! *-*
 
 

Barbackatur

Idag tog jag min första ridtur på Hövding utan sadel. Spännande! Vi utgick från Valedale och red längs vattnet förbi kvarnen. Hövding uppförde sig bra, om man bortser från att han var lite bångstyrigare och bråkigare än vanligt. Jag tror att han kände av att jag inte hade lika bra balans som vanligt, och att han försökte utnyttja det. Vi hade en liten kamp precis när vi skulle ner på stranden (han töntade sig och låtsades som om han aldrig hade känt sand under sina hovar förut), men när jag inte vek mig trots att han konstrade så gav han med sig, och vi hade riktigt trevligt! :)
 
 
 
 
 
Jag passade faktiskt på att styra honom över ett hinder, och han hoppade riktigt fint! Det var dock ingen bra idé, för så fort hans hovar tog i marken så bockade han frenetiskt i några meter – och som ni kan gissa flög jag som en vante! Lyckligtvis slog jag mig inte, jag landade i den mjuka sanden och Hövding stannade direkt efter att jag hade lämnat ryggen, så ingen fara skedd :> Min första avramling! 8D
 
 
 

Tågluff

Imorgon ska jag sätta mig på ett tåg ner till fina Skåne, så då kommer uppdateringen vara lite dålig. Jag ska försöka fixa några tidsinställda inlägg, men jag kommer ha rätt fullt upp idag med träning och packning och allt vad det är :)
 
Men jag ska försöka se till att det blir åtminstone två inlägg idag och två imorgon. Lyckligtvis har vi internet i huset där nere, så jag kommer kunna blogga (och spela, wiho) som vanligt!
 
Nu måste man bara få lite inspiration, eheh ..

Ta fina bilder | PS-skola del 2

Att kunna ta fina bilder har inte riktigt någonting med Photoshop att göra, men att ha en fin bild är A och O för att kunna ens ha någonting värt att redigera :) I denna del kommer jag alltså ta upp hur man tar fina bilder. 
 
För det första så ska du inte ta bilder bakifrån. Det är en sak om du ställer upp i en tävling och fotar en bild, sure, då funkar det, men om du ska fina bilder på när du och din häst galopperar över ett fält .. då är bakifrån ingen bra idé! Ett exempel ser du här nedanför. Det ser väl inte så snyggt ut, eller hur? 
 
Istället måste du rotera kameran, så att det ser ut som på bilden nedanför. Mycket snyggare, eller hur? Men hur gör man det? Jo–
 
För att ta bilden från sidan så måste du rotera bilden. Detta gör du genom att högerklicka på skärmen, och  flytta muspekaren för att så sätt rotera bilden åt det håll du vill. Kom ihåg! Om du släpper taget om bilden så kommer skärmen att roteras tillbaka så att du återigen ser din häst bakifrån.
 
Dock är inte det allt! :) Som du ser på bilden ovan så kan man se allt möjligt fult, att min häst behöver matas och borstas, vilka levlar vi är på, hur mycket XP jag och hästen har, en liten karta etc. Detta kan man givetvis antingen beskära eller redigera bort, men det är mycket jobb i onödan.
 
Om ni tittar på bilden ovanför så ser ni att allting är borta. Hur får man bort detta? Det kan du fixa i spelet. Du klickar på telefonen i högra hörnet, alt klickar på ESC. Klicka sedan på "Alternativ" och sedan på "Göm gränssnittet", varpå du klickar på okej. När du har gjort detta försvinner alla menyer etc och du slipper ha det som stör i bilden! :>
 
Detta är dock inte allt! När man fotograferar hästar IRL eller tar screen shots i ett datorspel så måste hästens steg se tjusigt ut. IRL kan man tajma, men inte i Starstable. Det bästa tricket är att ta flera print screens i rad, och sedan hoppas på det bästa. Någon blir alltid bra :)
 
Jag tänker nu visa två bilder från varje gångart (skritt, trav, galopp, ökad galopp), en bild som är "rätt", där hästens steg ser bra ut, och en bild som är "fel", där benen ser konstiga ut och på så sätt "förstör" bilden :)
 
Skritt
Rätt
 
Fel
 
Trav
Rätt
 
Fel
 
Galopp
Rätt
 
Fel
 
Ökad galopp
Rätt
 
Fel
 
Förhoppningsvis kan ni nu få till en fin bild, för som tidigare nämnt behöver man en fin bild för att det ens ska vara värt att redigera ^-^ Innan jag avslutar denna första lektion, så tänkte jag ge er ett sista tips!
 
När ni ska fotografera en häst stillastående, kanske ta en bild på en outfit – se då till att hästen står på platt mark. Det ser oerhört fult ut om hästen står i t.ex. nedförsbacke, så se alltid till att hästens bakdel är i en relativt jämn linje med manken. Annars kan det se ut såhär:

Tre saker som irriterar mig

Det finns tre saker med SSO som irriterar mig. Inga stora saker, utan små grejer som antagligen bara irriterar mig.
 
Att ryttaren sitter av på höger sida om hästen
Nio gånger av tio när man sitter av sin häst så sitter man av på höger sida. Alla med någorlunda vett eller förstånd vet ju att man alltid sitter av på vänster sida (IRL), precis som att man sitter upp på vänster sida. Men nejdå, min lilla virtuella spelgubbe sitter endast av på vänster sida om höger sida blockeras av en vägg ):
 
Att köpa en höbal inte är billigare än att köpa hötussar
1 höbal = 10 hötussar. Med en höbal kan man alltså mata sin häst tio gånger. En hötuss kostar 50 JS, medan en höbal kostar 500 JS. 50*10=500. Man tjänar alltså ingenting på att köpa en höbal. Jag tycker att en höbal borde kosta typ 490 JS, så att det är värt att köpa en höbal och man kan spara lite, precis som det är IRL.
 
Att ryttarens fot inte är inuti stigbygeln
Ugh, ugh, ugh ugh! Denna lilla bugg ger mig huvudvärk.
Att se till så att ryttarens stövel/sko/fot är inuti stigeln istället för halvt igenom/utan borde väl inte vara så svårt? Eller? 

Appaloosas!

Herregud, två appaloosas har kommit till spelet! :D Shit vad glad jag är! Men nu är jag också galet besviken över att jag köpte Hövding, jag trodde det skulle dröja en evighet tills att appaloosorna kom :( Oh well. Jag måste säga att jag är glad att painthästarna och appaloosorna står på samma ställe, jag tycker det passar mycket bra!
 
Nu får man spara som attan! Hästarna kostar 890 SC och jag har dryga 200 SC så … om 7 månader veckor (jag är sämst på huvudräkning) kommer jag ha råd 8D *dör inombords*
Vad tycker du om veckans uppdatering? Och vilken av de två appaloosorna är din favorit?

Förorenad sjö

Idag gick jag upp lite extra tidigt för att ta en morgonrunda till Valedale sjön. Jag tog mig dit via bergspasset från Firgrove, och innan jag ens såg sjön kunde jag känna en hemsk lukt, och när den annars så vackra sjön bredde ut sig inför mitt synfält så märkte jag att den var helt grön, fylld av en illaluktande sörja. Mr Andersson var helt förstörd och undrade om jag kunde undersöka vattnet åt honom, något jag gick med på. Så jag styrde försiktigt Hövding mot det gröna vattnet.
 
 
 
 
Hövding tyckte inte alls om den fräna lukten och reagerade mycket starkt mot vattnet, han reste sig till och med en gång i ett försök att "komma undan". Så jag tog det mycket lugnt och bestämt med honom, stannade en bit bort från kanten och satt av innan jag undersökte vattnet.
 
Lyckligtvis visade det sig att det inte var giftigt, efter att jag hade undersökt vattnet så fastslog Mr Andersson att problemet låg i att fisk hade försvunnit från sjön och att det hade skapat en obalans i sjöns "system".

Fotoshoot i Hollow Woods

Idag släppte jag ut Hövding i den enorma hagen i Hollow Woods, efter att Claire gett mig tillstånd. Hövding är som ni säkert vet vid det här laget uppfödd i Valedale, och har spenderat de flesta av hans yngre år i Hollow Woods och området kring Firgrove. Man kunde definitivt märka att han kände igen sig, han var ovanligt pigg och satte iväg i full fart så fort jag hade tagit av honom grimman.
 
Jag passade på att ta lite bilder när han ändå tjoade runt :) Är han inte fin?
 
 
Han tog sig till och med ett skutt, vilket gjorde mig mycket glad att se! :D
 
 
 
Han sökte sig sedan ner till vattnet …

… där han plaskade runt i det grunda!
 
*
 
Åh, jag blir mer kär i den här hästen för varje dag som går ♥

Planering

Jag sitter just nu och gör min planering över vilka delar som ska ingå i Photoshop-skolan .. Just nu har jag gjort del 1, där jag tipsar om olika redigeringsprogram. Frågan är bara vad mer man ska ta upp. Jag har redan en del idéer, men eftersom jag ska lära er så vill jag ju att ni ska vara nöjda. Så vad vill ni lära er?
 
Här är min lista över saker jag vet med säkerhet att jag ska ta upp:
• Hur man tar fina screen shots
• Hur man förbättrar bildens "kvalité" (skärpa, ljusstyrka, färger, etc)
• Hur man tar bort störande objekt i bakgrunden
• Hur man ger hästen tecken (t.ex. ger en brun häst en bläs)
• Hur man tar bort text (t.ex. om det står "Everwindfälten" mitt över hästen)
• Hur man redigerar dit t.ex. grimmor och tecken
 
Ni får jättegärna komma med fler förslag, jag gör ju trots allt det här för er! :)

Program | PS-skola del 1

Kärnan för att kunna redigera bilder är ett bra program. Ett bra program kommer inte göra jobbet åt dig, men det kommer att underlätta något otroligt :) I detta inlägg – vilket blir den första delen i Photoshop-skolan (PS-skola) – kommer jag ta upp några olika program som jag rekommenderar!
 
Det absolut bästa programmet är enligt mig Photoshop CS-serien. Den nyaste versionen är Photoshop CS6, själv har jag Photoshop CS5 (jag tyckte inte om CS6 design, den påminde mig för mycker om PSE). Fördelen med CS-programmen (oavsett version)  är att det har väldigt många olika funktioner, det är nästan så att man kan bli lite överväldigad. Det finns mycket att utforska, mycket att leka omkring med, och det är mycket lättare att använda än t.ex. Photoshop Elements, som är lite klurigare att förstå sig på.
 
Photoshop CS6 kostar ca 10.000 kr. Man kan också ladda ner programmet, men det är olagligt och ingenting jag rekommenderar.
 
Sen har vi Photoshop Elements. Mitt första Photoshop var Photoshop Elements 8.0, som jag skaffade 2008. Den nyaste versionen är Photoshop Elements 11. Photoshop Elements är ett väldigt bra och framför allt underskattat program, det har kapacitet och man kan åstadkomma mycket med det – men det är lite svårare att använda än Photoshop CS. Det har kanske inte samma funktioner utan man får använda andra vägar för att nå det resultat man vill ha. Men det går, så länge man inte ger upp.
 
Photoshop Elements 11 kostar ca 1000 kr. Vilket enligt min åsikt är ett oerhört bra pris om man jämför det PS CS6.  Man kan också ladda ner programmet, men det är olagligt och ingenting jag rekommenderar.
 
Slutligen har vi GIMP. GIMP är bra på det sättet att det är ett gratisprogram. Personligen har jag inga bra erfarenheter av GIMP då jag var så pass ung när jag försökte mig på det första gången, jag var en bra bit under 10 år gammal och min engelska var inget vidare. Vad jag har hört om programmet är dock att det är ungefär som med Photoshop Elements, det vill säga att man kan göra mycket med det men det gäller att man hittar knapparna.
 
GIMP är ett gratisprogram och kostar därför ingenting. Man kan ladda ner det på deras hemsida, www.gimp.org.

Photoshop-skola

Jag är väldigt förtjust i att redigera bilder och jag tycker personligen att bilder blir så mycket finare när man förbättrar dem lite! :) Om man har en bild där ens häst ser ovanligt vacker ut men ljuset är dåligt eller det är störande objekt i bakgrunden – måste man då slänga bilden? Absolut inte! :)
 
Allting går att fixa, och det är därför jag är så tacksam över allt jag har lärt mig över åren. Och nu hade jag tänkt lära er vad jag kan, någonting som får gå under namnet "Photoshop-skola"! Jag tänker börja med grunderna och sedan allt eftersom avancera lektionerna.
 
Förhoppningsvis kommer du i slutändan kunna få ett resultat som detta:
FÖRE
 
EFTER
 

Kavalettiträning

Eftersom Hövding är rätt grön – speciellt när det kommer till hoppning – så tog jag med honom till kavalettibanan vid Moorlandstallet. Kavaletti är ett perfekt sätt för honom att lära sig att lyfta på fötterna, man kan knappast börja med de höga hindrena i ridhuset nära Vingården, eller hur? ;)
 
Min svarta springare är uppfödd i Valedale och har antagligen ridits in där och en del i Firgrove vilket gör att han är mycket van vid att ridas ut och vid att vara omkring terränghinder, så när han först såg de färggranna bommarna såg han lite misstänksam ut. Men vi tog det lugnt, började i skritt, övergick sedan i trav och slutligen i galopp. Jag tyckte att passet gick bra, han tvekade lite lätt i början men efter ett varv så var osäkerheten som bortblåst :)
 
Här kommer lite bilder från passet!
 
 
 

Toleransträning

Idag när jag och Hödving strövade omkring i Firgrove så mötte vi Andy, som bad mig ta med lite ägg från hönsgården till Mrs Packard. Eftersom det är utmärkt mental träning för Hövding så gick jag med på det, och det gick riktigt bra!
 
Som jag har skrivit tidigare är Hövding stencool, ingenting verkar skrämma upp honom, och att balansera en korg fyllt med ägg på korset var inte heller något problem. Lugnt och stadigt bar han upp det från sandtaget till byn, utan att ett enda gick sönder. :)
 
 
 
 
 

Klubblös

Jag älskar verkligen klubbfunktionen på SSO. När jag blev medlem på Starstable för första gången (år sedan), när det fortfarande var en Beta version och man inte kunde bli högre än typ level 9 – då fanns varken klubbar eller grupper. Så ni kan ana vilken överraskning det blev för mig när jag kom tillbaka nu alldeles nyligen och upptäckte detta!
 
Tråkigt nog är jag inte med i någon klubb just nu. Jag har faktiskt aldrig varit med i någon. Varför? Av nägon anledning lyckas jag aldrig hitta någon klubb som passar mig. För det första känner jag inte till några klubbar, det är lite svårt att bara leta upp en klubb som man kan få gå med i. Ibland blir man inbjuden lite random till en mindre klubb, men dessa passar aldrig mig.
 
Problemet är att jag är ganska .. gammal. Eller jag känner mig åtminstone väldigt gammal om man jämför med alla 12 åringar som man stöter på. Jag har ingenting emot tolvåringar, uhuh, det är inte så, men jag känner att jag har passerat "omg ily bby gmn du är swå swööth :*;*" stadiet. Eller stadiet där man MÅSTE SKRIVA MED CAPS LOCK OCH TIO UTROPSTECKEN!!!!!!!!!!!!!!
 
Det är svårt. Jag vill gärna vara med i en aktiv klubb med mycket roliga aktiviteter, men jag tycker personligen att man borde kunna rida iväg och kanske ha en picnic och ändå prata som sansade människor. Åh, jag vet inte .. Ibland känner jag mig som fyrtio ugh D:
 
Hur är det med er? Är ni med i någon klubb? Trivs ni där? Finns det plats för en till?

Dagens fråga 22/7

Jag kan passa på att säga att detta inte kommer bli någon daglig förtelelse, jag tänker inte ha en ny fråga varje dag (uhu jobbigt), men jag döpte det till dagens fråga då det är en fråga .. och det är dagens 8D
Detta är någonting jag har klurat lite på ett tag. Jag till exempel börjar med att göra alla gula uppdrag först, och sen gör jag alla dagliga uppdrag och till sist gör jag loppen. Och om jag är i t.ex. Moorland och gör de tre lopp som finns där så passar jag på att göra stallsysslorna när jag ändå är där :)
 
Men nu har jag börjat fundera på om det inte är smartare och göra allt "zon-vis". Dvs om man startar i Vingården så gör man alla lopp där, stallsysslorna och uppdragen som på börjas där, sen går man vidare till Firgrove och gör allting där, sedan Valedale, sedan Steves gård, etc etc.
 
Så frågan är egentligen .. hur gör du?

Quickchief

Quickchief – eller Hövding som ha kallas – är min andra häst. Han var den första hästen jag köpte på eget bevåg, jag köpte honom den 21 juli 2013. 890 SC kostade han, ett ganska högt pris men definitivt värt det med tanke på potentialen han har!
 
6 år gammal var han när jag köpte honom, så han är grön som en sommaräng. Men han är ivrig att lära sig och utvecklas varje dag. Hövding är ett svart Engelskt fullblod med uttrycksfulla bruna ögon med en tydlig glimt. Det märks att han är ett fullblod, han är rätt het på bettet och gillar att springa, men samtidigt är han väldigt känslig. Dock är han inte alls stirrig eller nervös av sig som många fullblod är, utan han är endast känslig för hjälperna, det vill säga är han oerhört lydig.
 
Han är snabb som vinden och smidig, men han är inte lika bra på att hoppa. Han ser sig inte riktigt för utan dundrar bara fram i full fart, så det är någonting vi kommer behöva träna på. Hövding är stencool, han reagerar varken på dundrande bilar, råmande kor eller tossiga kaniner. Däremot kan han ibland stressa upp sig, till exempel om han väldigt gärna vill springa iväg men man inte låter honom, då kan han börja takta på stället och bara vill ge sig IVÄG NU helst på en gång!
 
 
Framtidsplaner
Hövding ska bli min nya tävlingshäst, just nu är han under utbildning men för varje dag som går så växer vi som ett team och blir snabbare, säkrare och bättre!
 
Bilder
 
 

Levlande

Åh, nu när man har en helt fräsch liten häst på halsen så måste man börja levla, jobbigt jobbigt jobbigt :( Det blir dock alltid roligare med sällskap! Jag hade turen att få sällskap med Juliette Stardawn, dock inte för en särdeles lång stund då jag skulle träffa några kompisar IRL!
 
Men efter en dag har jag lyckats få upp Hövding till level 3, på gränsen till level 4! På köpet lyckades även jag komma upp till level 12, tjoho :D
 
En bild på när jag lät Hövding sträcka ut sig på Everwindfälten. Det går verkligen undan när man låter honom dra iväg, hah! :D

Flytt och hästköp

Idag passerade jag två milstolpar i mitt Starstable-liv, för jag köpte nämligen en ny häst, och bytte stall! :D Nu mera är mitt hemstall Vingården, av flera olika anledningar. Men den största anledningen var att jag ville ha ett stall som låg mer centralt än Moorlandstallet (där jag haft mina hästar uppstallade sedan jag först kom till Jorvik). Det är ganska hektiskt att ha sina hästar på Moorlandstallet, det är väldigt mycket folk där och en hel del yngre barn (på grund av Moorlandsstallets kända ridläger). Det är inte en vidare passande miljö för en ny, ung häst – inte enligt min åsikt iallafall – och det var en annan anledning till varför jag bytte stall :)
 
Här flyttar jag och Stormborn in och jag börjar göra iordning en box till min nya häst!

Stormborn följde självklart med och blev den första att hälsa på nykomligen :)
 
 Han fick namnet ... Quickchief!
 
 
Så här ser det ut i stallet just nu. Stormborn får gott om utrymme i sin box till höger, och Quickchief får stå till vänster, lite avskild eftersom han är ny :)

Jag slängde ihop en snabb liten outfit av vad jag hade i garderoben, och sen bar det iväg ut på vår första runda!
 
Vi begav oss till bergspaddocken bakom stallet, där jag red lite dressyr för att känna på honom.
 
 
Slutligen begav vi oss till Fort Pinta för att köpa ett nytt träns, för det gick inte för sig att han hade det gräsliga bruna starttränset ;)

Åh, jag är så kär i honom. Han är otroligt fin, det känns att han är ett fullblod för han har en otrolig kraft och dynamik i sitt steg! Jag är lite förvånad dock, jag trodde att han skulle ha en fullblods mentalitet och vara lite stissig, uppeggad och nervig av sig, men han är stencool! Quickchief är visserligen väldigt på bettet och het och vill helst bara dra iväg i full fart, men varken bilar, traktorer, kaniner eller kor skrämmer honom, han skyggade inte en enda gång på vägen från bergspaddocken till Fort Pinta!
 
Nu är bara frågan .. Vad ska jag kalla honom? Jag hade tänkt döpa honom till någonting med Thunder och kalla honom för Thunder, men Quick-någonting var det namn som först dök upp, och jag tyckte Quick passade honom, och sen blev det Quickchief 8D
 
Vad tycker du? Ska jag kalla honom för QuickChief eller kanske Hövdingen?

Kvällsäventyr

Ikväll så tog sig jag och Juliette Stardawn en klättertur upp i bergen vid Firgrove. Det var lite för ansträngande för Stormborn, man börjar märka av hans ålder. Han tog sig inte alls fram med samma lätthet som Juliettes snygga Frieser Jewelmist, flera gånger tvingades Juliette vända om när jag och Stormborn halkat på efterkälken i de branta bergen.
 
Här kommer lite bilder från kvällen!
Vi träffades vid Vingården där Juliette direkt gjorde mig avundsjuk med sin supersnygga, bruna outfit och sin stiliga Frieser (Stormborn ser ut som en liten ponny bredvid maffiga Jewelmist)

Sedan bar det iväg, mot Firegrove! Efter att ha skrittat en liten bit så lät vi hästarna sträcka ut sig i galopp, vilket jag tror de uppskattade! ;)
 
Vi följde stigen upp från Firgrove i betydligt lugnare tempo, varpå det började skymma ..

Här ser ni hur Stormborn kämpar för att ta sig upp. Vid ett ögonblick var jag nära att ge upp och ge mig av hemåt men Juliette coachade oss upp till toppen :)

Och det var tur det, för det var en otroligt vacker utsikt! :)
 
Om du läser det här J(jag vet inte vilket namn jag ska skriva) så vill jag att du ska veta att det var oerhört kul att prata med dig igen, jag har verkligen saknat dig! (L)

Hästköp och outfitsplanerande

Jag har satt ihop en outfit som jag vill köpa, bestående av allt från hjälm och handskar till schabrak. Slutsumman i JS hamnade på 44.740 JS! Någon som vill låna ut lite pengar? (a)

Som bekant har jag klurat ett tag på att köpa en ny häst, jag har SC men jag kan inte bestämma mig för vilken. De raser det står mellan är för tillfället Morgan, Achalteeker, Engelskt fullblod och Oldenburgare! Dock har jag svårt att välja mellan de olika färgkombinationerna också, så när det kommer ner till hästar så är det faktiskt 6 stycken olika som jag står och velar mellan :(
 
Av dessa är det svarta hästar, cremellofärgad häst, fuxfärgad häst, brun häst (som jag trodde var fux ugh), 1 apelkastad skimmel. Alla hingstar/valacker (i mitt huvud dårå).
 
Det är svårt att vara jag! Brukar du få beslutsångest när du ska fatta beslut?

Stallplatser

Som bekant finns det flera olika stall i Starstable Online där du kan stalla upp din häst, det är till det stallet du kommer till när du klickar på "Ring för upphämtning". Man kan byta hemstall om man vill, men det kostar 25 SC.
 
För ögonblicket finns det sju tillgängliga hemstall i SSO, dessa är:
• Moorlandstallet | GRÖN
• Fort Pinta-stallet | ORANGE
• Steves gård | BLÅ
• Silverglades hästsportcenter  | LILA
• Firgrove-stallet | VIT
• Valedale-stallet | RÖD
• Stallet Gyllenbladet | GUL
 
På kartan nedanför ser ni var de olika stallen ligger. Stallets färg på kartan motsvarar färgen som står till höger om namnet på listan ovanför. OBS! Positionen är ungefärlig.
 
Jag har alltid personligen tyckt att det är väldigt svårt att välja hemstall! Det ultimata stallet vore egentligen Steves gård då det ligger väldigt centralt (som ni kan se på kartan), i alla fall om man jämför med de andra stallen. Dock är jag inte så förtjust i Steves gård, jag tyckeer det är rätt stökigt och ja – inte min stil helt enkelt!

Mitt drömstall vore Marleys bondgård! Det ligger centralt precis som Steves gård, och har enligt mig perfekt mysfaktor :)

Vilket är ditt hemstall? Och på vilket ställe skulle du helst vilja att man kunde ha sina hästar?

Ny header + bloggdesign

Jag ber om ursäkt för att bloggen har varit lite trasslig de senaste dagarna, jag har hållit på att koda om både bloggdesignen och headern :) Men nu är det klart!

Hästraser

 Jag bestämde mig för att skriva ett inlägg om de olika hästarna som finns i Starstable Online. Jag kommer att ta upp hästarnas olika rasbonusar, deras färger, vilka som är bäst lämpade till vad etc!
 
För ögonblicket finns det nio tillgängliga hästraser i SSO, dessa är:
i. Danskt varmblod
ii. Oldenburgare
iii. Frieser
iv. Holländskt varmblod
v. Achalteeker
vi. Morab
vii. Engelskt fullblod
viii. Morgan
ix. Paint
 
Det finns fem olika kategorier med värden som hästarna kan ha, dessa är:
i. Styrka
ii. Disciplin
iii. Snabbhet
iv. Uthållighet
v. Vighet
 
Styrka påverkar hur bra hästen hoppar, dvs hur långt och högt den kan hoppa.
Disciplin påverkar hur lydig hästen är, dvs hur snabbt den byter mellan de olika gångarterna.
Snabbhet påverkar hur snabb hästen är, i skrivande stund har ingen ras snabbhet som rasbonus.
Uthållighet påverkar hur mycket skada som en häst kan ta, dvs den gröna mätaren under hästens namn. Uthållighet kan endast tränas upp genom att man levlar hästen.
Vighet påverkar hur snabbt hästen svänger, dvs hur snävt den svänger.
 
Alla hästar kostar SC, dvs Star Coins. Priserna varierar mellan de olika raserna men också mellan de olika färgerna i en och samma ras. När man säljer en häst får man tillbaka JS, dvs Jorvik Shilling. Man får i nuläget inte tillbaka sina Star Coins.

HÄSTRASER
 
Danskt varmblod
Finns att köpa i Fort Pinta
"Det danska varmblodet är ett resultat av en korsning mellan flera hästraser. Det är en häst som är stark och gillar att röra sig. Den påminner lite om ett fullblod till utseendet och är väldigt uthållig."
520 SC                                   390 SC                                        300 SC
Rasbonus
Styrka +4, Disciplin +1, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +2
Det Danska varmblodet lämpar sig som hopphäst eftersom den har +4 i styrka, det högsta värdet någon av hästraserna har i startbonus i styrka. Det danska varmblodet har ett mellanhögt värde i smidighet vilket underlättar för snäva svängar på hoppbanor, men den har ett lågt värde i disciplin vilket innebär att den kan vara lite trögare att växla mellan gångarterna.

Morgan
Finns att köpa i Firgrove
"År 1789 köpte Justin Morgan ett brunt hingstföl som räknas som ursprunget till Morganhästen, en gång i tiden riden i det Amerikanska kavalleriet. Morganhästens blodslinjer har spelat en stor roll i utvecklingen av många Amerikanska raser, till exempel American Saddlebred och Tennessee Walking Horse."
320 SC                                       620 SC                                           890 SC
Rasbonus
Styrka +2, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +2
Morganhästen är en utmärkt allround häst då den har ett mellanhögt värde i alla tre kategorier.
 
Engelskt fullblod
Finns att köpa i Valedale
"Det engelska fullblodet påminner om det Arabiska fullblodet och är en utmärkt häst som passar till nästan alla ridsporter. Den sägs ha förändrat kapplöpningsvärlden med sin förmåga att springa väldigt snabbt under väldigt lång tid."
890 SC                                  590 SC                                         390 SC                    
Rasbonus
Styrka +1, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +3
Det Engelska fullblodet lämpar sig kanske inte som hopphäst då den har det lägsta värdet i styrka, dock så har den ett högt värde i smidighet vilket gör den till en bra Westernhäst (Pole Bending).
 
Holländskt varmblod
Finns att köpa på Marleys bondgård
"Det holländska varmblodet är en sporthäst som kan tävla på mycket hög nivå. Den utvecklades genom en korsning av olika holländska, engelska, tyska och franska hästraser. Den är känd för att vara en otroligt duktig och pålitlig tävlingshäst."
560 SC                                   490 SC                                        390 SC
Rasbonus
Styrka +3, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +2
Det Holländska varmblodet passar bra som hopphäst då den precis som det Danska varmblodet har ett högt värde i styrka. Den har visserligen inte +4, men den har ett högre värde i disciplin än det Danska varmblodet vilket gör att den "startar" snabbare.
 
Achalteeker
Finns att köpa vid Silverglades Hästsportcenter
"Achaltekeern sägs vara världens äldsta renrasiga häst, som varit känd i mer än 3000 år. Idag är Achaltekeern främst en utmärkt ridhäst. Den är känd som en enmanshäst som vägrar låta sig ridas av någon annan än sin egen ryttare."
    890 SC                                  990 SC
Rasbonus
Styrka +1, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +3
Achalteekern lämpar sig inte som hopphäst på grund av sitt låga värde i styrka, men dess höga värde i smidighet gör att det är en utmärkt westernhäst, precis som det Engelska fullblodet.
 
Morab
Finns att köpa i Stallet Gyllenbladet
"Moraben är en korsning mellan Arabiskt fullblod och Morganhäst. Dess arabiska ursprung har gett hästendess eleganta, flytande rörelser. Hästen har starka ben och en kraftfull kropp. Den är mångsidig och har extremt tåliga hovar, vilket gör den till en utmärkt boskapshäst. Moraben är också duktig på dressyr och hoppning."
690 SC                                    790 SC                                         590 SC
Rasbonus
Styrka +3, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +2
Precis som det Holländska varmblodet och det Danska varmblodet så passar Moraben utmärkt som hopphäst, då den har ett högt värde i styrka samtidigt som den är snabb att starta och vänder smidigt.
 
Oldenburgare
Finns att köpa i Fort Pinta
"Oldenburgaren avlades fram i Tyskland på 1600-talet. Från början var den tänkt att bli en vacker vagnshäst, men idag är hästen väldigt mångsidig och ses flitigt i internationella tävlingar."
 
     690 SC                                890 SC                                 690 SC
Rasbonus
Styrka +2, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +2
Oldenburgaren är precis som Morganhästen en utmärkt allroundhäst, med sina mellanhöga värden i alla tre kategorier.
 
Frieserhäst
Finns att köpa på Steves gård
OBS! DU MÅSTE VARA MINST LEVEL 12
"Frieserhästen tros ha anor som går att härleda så långt bak som till istiden. Den utvecklades som arbetshäst men blev under medeltiden populär som krigshäst. Idag är Frieserhästen en populär och omtyckt familjehäst med stor personlighet."
990 SC                                990 SC                                  990 SC
Rasbonus
Styrka +3, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +2
Frieserhästen passar bra som hopphäst då den har ett högt värde i styrka, och ett mellanhögt värde i både disciplin och smidighet. Frieserhästen är lite större än de andra hästraserna, men det ger dem inga fördelar på något sätt.
 
Paint
Finns att köpa på Marleys bondgård
"Painthästen sägs härstamma från en av de hästar som den spanske äventyrarenCortez tog med sig när han seglade tillNordamerika och de blev populära hos indianstammar. Painthästen är smidig och har bra temperament. Den finns i tre huvudfärger: tobiano, overo och tovero."
790 SC                               790 SC                                 790 SC                            790 SC
Rasbonus
Styrka +2, Disciplin +2, Snabbhet +0, Uthållighet +0, Smidighet +2
Painthästen är precis som Oldenburgaren och Morganhästen en bra allroundhäst med jämna värden i alla tre kategorier.
 
Källor
Fakta & bilder: Star Stable Online Ride Through

Kvällstur

Firgrove sent på kvällen är verkligen vackert .. 

Appaloosa?

Jag vet inte hur det är med er, men en sak jag väntar med spänning på att det ska dyka upp i SSO är appaloosan! Jag är väldigt nyfiken på vilka färger de ska få, som bekant finns det väldigt många olika varianter ..! Blanket, snowflake, leopard, frost ..

Personligen skulle jag vilja ha en Appaloosa blanket (en mörkbrun häst med ett vitt fält på bakdelen med bruna fläckar) eller en Appaloosa leopard (en helvit häst med bruna prickar). :>
 
Skulle du vilja ha en Appaloosa när de kommer? Eller är du mer sugen på en ponny?
Obs! Bilden är ett montage.

Onsdagsäventyr

 När jag var ute idag och gjorde uppdrag så träffade jag på en tjej vid namn Michelle Snowdaughter, som frågade mig om hjälp. Det visade sig att vi var på samma uppdrag så vi bestämde oss för att rida tillsammans och hjälpas åt! :)
 
Och så startade en av mina roligaste dagar på Starstable hittils!
OBS! BILDBOMB.


Vi kom till en runsten som bad oss fortsätta till Elizabeth i Valedale …
 
… så vi gav oss iväg!

Väl framme visade det sig dock att uppdraget inte fortsatte förrens imorrn.
 
Detta hindrade oss dock inte utan vi valde att ställa upp i Firegroves championat, där Michelle kom på en andraplats och jag på en fjärdeplats! :D Vi fortsatte sedan till Vingården där vi tävlade i några banor …
 
… och jag slog mitt personliga rekord!
 
Efter det övertalade Michelle mig att vi skulle ge oss iväg till Fort Pinta och delta i championatet. När vi kom det var det smockat med folk, som alltid! ;)
 
Championatet drog igång och det gick jättebra för mig (med tanke på att jag brukar vara urusel och jag är speciellt dålig på FP-championatet haha)! :o Jag lade mig ganska fort på en plats tre!
 
Varpå jag avancerade till en andra placering (!)
 
Där stannade jag sedan kvar …
 
… Men plötsligt befann jag mig på plats 3! Knasigt nog hade jag inte sett någon passera mig, varken på den lilla kartan nere i hörnet eller på den "stora bilden". Men det gör mig ingenting!
 
Jag och Michelle (som kom på plats 4, vi kom fram till att vi verkar ge varandra tur eftersom det alltid annars går så dåligt för oss) begav oss sedan till närmaste brevlåda för att hämta ut våra priser! :)
 
Jag har haft riktigt kul idag, som ni nog kan förstå! Många fina bilder att redigera (även om det tog galet lång tid!) û__û 

Michelle har tyvärr ingen blogg men om ni träffar på henne på Jorvik så ska ni definitivt ta er tiden att hälsa, en mycket trevlig tjej! (Y)

Stängd sida


Någon mer än jag som inte kommer in på sidan? Det verkar som om denna onsdagsuppdatering tar en hel del tid, även om de redan har lagt upp vad uppdateringen är under Nyheter ..

Vad gör du i väntan på att man ska kunna spela igen?
Själv har jag hunnit äta lunch, städa rummet, träna, duscha .. och nu ser jag på TV! ;)

UPDATE
Det verkar som om man nu kan spela igen :)

Veckans outfit v. 29

På grund av fyra dagars inaktivitet på bloggen (på grund av en snabb resa till mina släktingar i grannlandet) så bestämde jag mig för att kompensera med en dubbel "veckans outfit" denna vecka :) Och den medlem som verkligen fångade mitt öga var Thea Northknight!
 
Den outfit som fick mig att mejla henne var en blåvit outfit som hon hade på sin Frieser. Jag älskar blått och det är som bekant väldigt snyggt ihop med vitt, särskillt en mörkare marinblå, och jag tyckte speciellt att den vita sadeln var en snygg detalj!
 Supertjusigt, eller hur? Men det är inte allt! När jag hade tagit bilderna så frågade Thea om jag ville ta bilder på hennes andra outfit, och visst ville jag det. Så jag presenterar för er veckans andra outfit, en snygg rosa blå outfit, denna gång med en apelkastad skimmel! Är inte de vita detaljerna snygga? De matchar den ljusa manen och svansen perfekt!Vilken outfit är din favorit?
Tack Thea för att du ställde upp!

Glädjesprång

Jag har varit bortrest över helgen och då har Stormborn fått vila, så när jag kom till stallet idag så var han väldigt pigg. Istället för att rida släppte jag honom i paddocken utanför Vingården och lät honom ge utlopp för sin energi – och oj vad han höll på!
 
Mycket galopp och en hel del glädjeskutt och bocksprång slängde han in, han verkade aldrig bli trött. Men jag lät honom hållas, det är alltid trevligt att se att han håller igång trots sin ålder :)
 
 
 
 

Veckans outfit v. 28

När jag galopperade runt lite planlöst idag för att ta lite bilder så stötte jag på Miranda Moonbell och jag blev helt förälskad i hennes outfit! Orange är en galet snygg färg, speciellt i kombination med svart, så hennes häst Stormblood klädde oerhört bra i det :)
 
Jag skyndade mig till närmaste brevlåda och hon gick med på att ställa upp som modell för mig, och här kommer de två bästa bilderna jag lyckades knipa!
 
Tack så mycket Miranda!
Glöm inte att besöka Mirandas blogg, länkad på namnet där uppe! 
 
 
 

Bildredigeringstävling

Jag snubblade förbi Lucy Westlakes blogg och såg att hon hade en redigeringstävling, vilket är precis i min smak (vilket ni säkert redan vet, haha!) :D
 
Med bara två dagar kvar till deadlinen skickade jag in mitt bidrag och nu är det bara att hålla tummarna :)
Klicka på bilden för att komma till inlägget om tävlingen!
 
 
 

Bildredigering

Igår var jag inne sent på kvällen för att testa några nya tekniker när jag tog lite bilder (eller print screen:s som det korrekta ordet är). Inga bilder blev överdrivet fina men jag passande ändå på att redigera några av dem, jag har aldrig redigerat spelbilder förut så jag ville se hur det skiljde sig från att redigera riktiga fotografier :)
 
Och puh, det var kämpigt! Av någon anledning gav jag mig in på min mest avancerade redigering någonsin, haha, och jag blev riktigt nöjd med resultatet :)
 
Före
 
 
Efter
 
 
Det är intressant hur stor skillnad en redigering kan göra! :) Visst blev efterbilden galet mycket snyggare?
 
Disclaimer: Jag vet att man kan ta bort sadeln från hästens rygg, jag har ingen aning om varför jag inte gjorde det haha .. Men det blev bara mer att redigera :D

Stormborn

Stormborn är min första häst, en valack av rasen Jorvikiskt Varmblod. När jag först kom till Jorvik så lånade jag honom endast, och då var han redan 14 år gammal och mycket säker på foten. Tidigare var hans ryttare Judy som jobbar på Silverglades Hästsportcenter, men sedan fick jag överta honom och när chansen gavs så köpte jag honom för ringa 300 Jorvik Shillings - någonting jag inte ångrat!
 
Idag är Stormborn 17 år gammal, och han har utvecklats mycket sedan jag först började rida honom. Han är av färgen Silverbrun, det vill säga bruna täckhår med silvervitt tagel. Denna färg är ovanlig och gör att han står ut. På kroppen kan man skymta ett svagt apelkastat mönster och det är dessa fläckar som gör att han just är silverbrun och inte linfux eller isabellfärgad.
 
Stormborn är en perfekt terränghäst. Han är lite kraftigare än de flesta Jorvikiska Varmblod, och detta resulterar i  att han är mycket stark. I skogen är han snabb och säker på foten och han har inga svårigheter för att lämna de breda vägarna och ge sig iväg på småstigarna. En perfekt häst för den osäkre ryttaren, då han aldrig bockar eller bråkar, och han är lyhörd för hjälperna. Dock är han som nämnt stark och om man inte passar sig så kan han försöka dra iväg med en i galoppen. Hans storlek gör också att han inte är alltför smidig och därför är att föredra utomhus än i paddockar och ridhus.
 
Mentalt är han lugn och balanserad, han går bra ihop med både hingstar, ston och valacker och är inte särdeles dominant, så vida inte andra hästar försöker köra över honom för då protesterar han tydligt. Behandlar du honom med respekt så kommer han att ge en villkorslös kärlek tillbaka. Han går bra ihop med små barn då han är tålmodig och inte har något emot när man drar honom i svansen eller knyter arton rosetter i manen.

Framtidsplaner
Förhoppningsvis kommer Stormborn snart att pensioneras. Jag planerar att snart köpa en ny tävlingshäst som är lite smidigare och då kan Stormborn få göra det han gillar bäst: att skrutta i hagen och ridas ut i naturen. Säljas kommer han dock aldrig, han har en alldeles för stor plats i mitt hjärta!
 
Bilder