Hästskötare

Idag har jag hängt med som "hästskötare" när min bästa vän tävlade i olika western grenar med sin häst! :)
 
För ögonblicket sitter jag på läktaren i väntan på min väns tur, hittills har jag tagit lite mer än 350 bilder haha, ska bli kul att kolla igenoseden sen. Kanske hamnar några på bloggen, skulle ni vilja det? :D
 
Sneakpeak ..;)

Tävlingsoutfit

Jag tänkte att jag ska följa strömmen och presentera min tävlingsoutfit :) Temat för den är färgerna blå och brun, och så här ser den ut:
 
 
 
Jag har även en variation med brunt träns, jag velar lite mellan bägge :>
 
 
 
Vilken tycker du är snyggast? ^-^ Själv gillar jag .. båda, haha! :D
 

Shopping spree

Idag har jag ridit omkring och shoppat lite för att göra klart min tävlingsoutfit. Jag har en liten "policy" emot att köpa kläder (som man kan köpa för JS) för SC, men helt ärligt så orkar jag inte spara i veckor. Jag vill ha den färdig nu
 
Och jag känner lite att med tanke på att jag har två nyinköpta hästar (i level 7 och 4) så kommer jag inte att köpa en ny häst inom en snar framtid, och då finns det ingen anledning att spara mina SC. De är till för att spenderas! Punkt! :D Och nu kan jag äntligen börja spara för att köpa klädesplagg till snygga outfits istället för till min tävlingsoutfit *-*
 
Här är mina inköp:
 
 
 

Onsdagsuppdatering v. 35

 
Så var det onsdag igen .. Vad tror ni händer i veckans uppdatering?

Personligen tror jag att vi kommer äga lite butiker nere i Fort Pintas nyöppnade hamn :)!
 

GÅC

Idag tävlade jag Gyllenåsarnas championat för första gången. Jag kom sist :D
 
Nejmen jag höll mig lite bakom för att se vägen, och jag krashade till höger och vänster och oj vad det var svårt! Det är inget championat jag försöker mig på igen om jag kan slippa hha. Jag irriterade mig också på att man börjar på ett ställe och slutar på ett annat :(
 
Enjoy, lite bilder!
 
 
 
 
 

Championat 26/8

 FGC 16.00
 
FPC 18.00
(ehh, råkade stänga ner rutan hihi)
 

Hoppträning

Idag kom en släng av värme in över Jorvik, och jag passade på att dra på mig en T-shirt. Man måste njuta av värmen när den är här! :D När jag kom till stallet så sadlade och tränsade jag Lemonspot (som fortfarande inte riktigt har fått sig något smeknamn) och vi drog ut med riktning på Gyllenbladet stallet.
 
Det är en härlig dag, det känns som om vi är i juli igen, men det var ändå inte en tryckande värme. Lemon kändes fräsch och pigg, precis som när jag provred honom. Han och Westie har anpassat sig mycket bra, och det är väldigt intressant att se hur mina fyra hästar kan vara så otroligt olika att rida. Alla är helt underbara, men på olika sätt :)
 
Hur som helst så hade jag tänkt rida omkring på stranden, men när vi nådde stall Gyllenbladet så passerade vi paddocken med de små hindrena. Jag kunde känna hur Lemon vaknade till lite under mig, lyfte huvud, spetsade öronet, trippade lite. När jag provred Lemon så sa ägaren att han hade en outvecklad hoppkapacitet, men jag hann inte riktigt sätta den på prov tidigare, så jag bestämde mig för att ändra planerna och trimma honom lite på ridbanan och sedan ta några små hinder för att känna på honom.
 
Jag började med att värma upp i skritt och trav, med en lätt hand utan att inverka speciellt mycket, jag hade halvlånga tyglar och lät honom sträcka på sig och mjukas upp. Sedan styrde jag honom mot ett av hindrena och lät honom inspektera det eftersom det var första gången på denna plats.
 
 
 
Allt eftersom kortade jag upp honom och började arbeta honom, bjöd honom till att söka bettet. Så här i början när jag lär känna honom så koncentrerar jag mig inte alltför mycket på formen och på att hans huvud ska befinna sig i ett visst läge, utan jag fokuserar på att han har ett dynamisk steg, att han bjuder framåt och att han är uppmärksam på mina hjälper.
 
 
 
 
 
 
När vi kändes samspelta så var det dags att styra honom mot hindren. Så fort han insåg att han skulle få hoppa så ökade han lite på taktet, spänade musklerna, taggade. Men eftersom jag väntade en halvtimme, fyrtio minuter med hindren så krävdes nu bara några halvhalter innan han lugnade ner sig och förde sig som jag ville.
 
 
 
Som ni ser har han det i blodet! Dessa små hinder var inte riktigt i hans tycke, han tog i väldigt mycket och hoppade mycket stort, någonting som vi får träna på. Det är en bra grund och jag ska försöka få ut oss på tävlingsbanorna, nästa steg blir att se till så att han sparar på sina krafter. Jag är mycket nöjd med dagens träning! :)

Hösttema

Nu är den nya designen äntligen klar! :) Vad tycker ni?
 
Jag är personligen nöjd, jag tycker det blev bra, det var mycket pill med att göra de små löven och klippa ut hästar och göra nya bakgrunder etc, men jag är förtjust i resultatet. Tack till Jen som föreslog att jag skulle köra på hösttema ;)

Bloggfix

Nu är det dags för mig att uppdatera min sidbar med två nya porträtt! Jag tänkte slå två flugor i en smäll och passa på att byta ut min header och mitt färgschema när jag ändå håller på. Och jag tror faktiskt att jag ska ändra bloggdesign (det vill säga grunden) när jag ändå håller på :D
 
Spännande! Det kommer dock ta tid, så om bloggen är lite rörig så vet ni varför!

Färger

Alla mina hästar har en egen färg. Tävlingsoutfiten (ful som den må va) delar alla fålar på, men när jag har en icke-tävlings outfit som bara ska vara snygg och matcha, då har alla hästar varsinn färg. Varför vet jag inte, jag gillar att göra det lite individuellt ^-^ Dock är det inte så att hästarna bara kan ha just den färgen, ibland känner jag för att ha andra färger osv, ni vet hur det funkar haha.
 
Med två nya hästar så måste jag nu bestämma mig för vilka färger de ska ha, och inhandla lite ny/a kläder och utrustning! Här är hästarnas tilldelade färger iaf:
 
Stormborn (silverbrun): Grönt. Jag brukar använda det gröna proffsschabraket, hans gröna färg är alltså mer olivgrön/varm grön. Oftast matchar jag det gröna med brunt läder, tycker olivgrönt och brunt passar bra ihop :)
 
Quickchief/Hövding (svart): Hövding har inte riktigt fått en färg än, svart passar som nämnt till det mesta. Jag funderar på orange, en väldigt cool färg .. annars kanske lilaHar ni några förslag? På honom fungerar både svart och brunt läder.
 
Lemonspot (vit med svarta prickar): Här är det gult för hela slanten som gäller! Det bestämde jag mig för första gången jag såg honom. Passar namnet utmärkt också. Till det vita använder jag mig av svart läder, som matchar hans prickarr.
 
Westrebel (svart med vita fläckar): Jag är inte hundra procent än, men antagligen kommer Westie (hihi, ponny smeknamn) att få färgen röd! Sedan om det blir vinrött, mörkrött eller mer knalligt rött har jag inte riktigt bestämt mig ..
 
(fux): Min fortfarande namnlösa westernhäst som hamnade längst ner på prioriteringslistan när appaloosorna och ponnyerna kom (förlåt <3) har jag redan på förväg bestämt mig ska få färgen marinblå. Till detta ska han få ha brunt läder. Snyggt!
 
Svårast blir det nog att hitta snygga, gula klädesplagg och utrustning. Men jag får kämpa på :D Har ni några tips på fina klädesplagg eller utrustning i ovanstående färger? Let me know :)

Hur är det med er? Har ni speciella färger till era hästar eller kör ni lite random efter känsla?

Hästköp

Idag utökades min lilla familj med hästar! Jag höll på att hjälpa Judy med några stallsysslor då hon berättade att grevinnan planerade att köpa in några nya hästar. Tydligen hade ett försäljningsstall en bit bort fått in nya hästar, och Judy skulle iväg och kika på några å grevinnans vägnar. Hon frågade om jag ville hänga med och javisst ville jag det! :)
 
Vi tog bilen med hästtransporten på släp och körde iväg till försäljningsstallet, där vi vandrade omkring en stund. Jag agerade mest som smakråd men kunde inte låta bli att att kika lite för mig själv, jag har trots allt funderat på att köpa en till häst. Gott om plats har jag, och en del pengar över.
 
Ingenting föll mig dock riktigt i smaken, det fanns en hel del superfina hästar, dock alldeles för dyra eller med "fel" inriktning för mig. Många var också unga och att utbilda Hövding var lärorikt men jobbigt, det måste jag erkänna, så det var jag inte sugen på att upprepa.
 
Så kom jag till ett bås, någonstans i mitten av de långa raderna. Långt ifrån de superdyra topphästarna, men inte vid lågprisarna heller. Ut över boxkanten kikade en stor, leopardtigrerad valack som jag omedelbart drogs till, så jag valde att gå fram till honom. Men när jag nådde boxen så dök en svart minimule upp vid boxdörren. Framme kikade jag in och såg att bredvid den prickiga hästen så stod en liten blankettigrerad ponny med rufsig man och en busig uppsyn. Två hästar? I samma box?
 
Jag läste informationen på boxdörren, och tydligen var de två svartvita hästarna ett litet radarpar som hade hängt ihop ett bra tag. Två hästar kändes lite tveksamt, ett stort ansvar att ta på sig två nya på en och samma gång. Men jag ville absolut provrida appaloosan, och även ponnyn var så pass stor att jag skulle kunna rida på den.
 
Så jag tog beslutet att provrida appaloosavalacken, vars namn är Lemonspot. Och jag kan säga att jag föll direkt. Han är som nämnt en åttaårig valack, import från Polen. Mycket pigg och lyhörd, en utmärkt allroundhäst som svarar bra utan att vara för framfusig. Ärligt talat förstod jag inte varför han befann sig där, kanske var ponnyn en oreglig typ som gjorde att ingen ville köpa appaloosan?
 
När jag ridit klart så satt jag av och Judy som hade dykt upp övertalade mig att pröva ponnyn. Jag lydde hennes råd och gjorde det – medan jag förberedde mig på det mesta – men den lilla ponnyn var jättesöt. Han var busig som alla ponnyer, lite på tårna, redo att utnyttja en ouppmärksam ryttares brister. Men han var inte en odåga, utan hade bara en ponnys charm!
 
 
… så ni kan ana hur det slutade! Ägaren blev lättad över att jag ville köpa dem båda så att de inte behövde skiljas åt, så jag fick något utav ett paketpris. Judy skjutsade hem oss alla tre till stallet, och hjälpte mig att göra iordning en box superduper snabbt, som jag sedan ställde in mina två nya prinsar i. 
 
Så här ser det ut i stallet just nu! :D
 
 
Längst till vänster i den lite avskilda boxen står Hövding, som måste hållas lite på kant då han hetsar upp sig ibland. Längst till höger på samma sida som nykomlingarna står Stormborn, cool som alltid, nyfiken på de nya men han uppför sig exemplariskt som alltid. Och i den lite större boxen står nykomlingarna, Lemonspot till vänster och Westrebel till höger.

Dubbla SC

Denna helg är det dubbla SC. Tjoho! Jag ska faktiskt bryta mot min lilla regel och köpa SC för värdet av 100 kr. Varför?
 
Därför jag vill köpa en appaloosa och en ponny och jag har väntat nog, haha!
 
Ska du köpa SC denna helg?

Kategorier

(Ja, jag fyller upp min blogg med meningslösa inlägg förlåt)
 
Idén okreativt tagen från Alicia som tog den från Lucy. Shh!
 
 • » Allmänt - Här hamnar det mesta som helt enkelt inte hör hemma någonstans
 • » Bilder - Inlägg med mycket bilder, till exempel ridpass
 • » Bildredigering - Mina redigerade bilder
 • » Championat - Championattider, samt championatresultat etc
 • » Fail - Misslyckade saker
 • » Hästarna - Info om mina hästar
 • » Hästraser - Info om de hästraser som finns på SSO (från stats till deras användningsområden)
 • » IRL - Saker som berör IRL obv
 • » Idéer & förslag - Mina kreativa idéer och förslag till förbättringar
 • » Klubb - Inlägg som rör klubben jag för tillfället är med i 
 • » Konst - Mina målningar & sånt
 • » Onsdagsuppdatering - Inlägg där jag skriver om veckans onsdagsuppdatering (duh)
 • » Outfits - Mina outfits
 • » Photshop-skola - Min lilla photoshop-skola där jag lär folk att redigera osv
 • » Resources & Tutorials - Min bästa kategori! Här hittar du allt som är bra att veta, från championatstider till genvägar
 • » Ridpass - Mina ridpassinlägg (duh)
 • » Shopping - När jag inhandlar saker och känner att WOW! måste dela med mig
 • » Sylvie Yellowstone - Saker som berör den ytliga karaktären (frisyrbyte etc)
 • » Tävling - Bloggtävlingarna hamnar här
 • » Åsikter - Mina åsiktsinlägg hamnar här, från småsaker jag stör mig på till långa haranger om ingenting

Musiktips

Vad är detta? Ett inlägg? ohmygod!
 
Jag har haft lite problem med bloggningen de senaste dagarna, från att sluta klockan två slutar jag nu vid fyra, och min restid hem har också förlängts. Utöver det är jag bara utmattad på alla sätt och vis av att vara alert och glad och social och knyta kontakter och vänskapsband och av att göra diagnoser och visa framfötterna och TA DET LUGNT (!!) och hitta ett bord och inte titta för länge på attraktiva pojkar och smuggla cigarettpaket hit och dit. För jobbigt för en lat unge som jag.
 
Ikväll deltog jag i ett championat så jag hade tänkt slänga upp lite bilder från det, men jag red vilse så det blev inget vidare med det. Istället tänker jag dela med mig av min utomordentliga musiksmak, haha :) För min del är det mycket folk rock och indie rock / folk, jag har länge lyssnat på Mumford & Sons, Imagine Dragons och Lana del Rey, men för ett litet tag sedan "upptäckte" jag en ny sångare, som jag har lyssnat non stop på sedan dess.
 
Hans namn är Jake Bugg. Han har en mycket speciell röst men hans musik är precis så som jag vill ha den. Nedanför har jag länkat tre fyra av mina favoritlåtar av honom (utan någon speciell ordning). Hela hans album Jake Bugg är mer eller mindre perfektion! (:
 
 
 
 
 
Och ja, han är lika bra live!

Ponnyer

Ponnyerna är här!

2013-08-21

Hejsan allihopa!
Vi är verkligen superglada att kunna berätta för er att ponnyerna har kommit till Jorvik idag!

Ponnyer:
- Fantastiska ponnyer har kommit till den nya hamnen i Fort Pinta! Dessa skönheter är mindre än de vanliga hästarna på Jorvik och de är inte lika snabba som dem heller. Rid dit och kolla in det nya området och de söta ponnyerna!
 
*
 
Så ponnyerna är här .. det gick fort! Min personliga åsikt? Jag tycker att deras huvuden ser konstiga ut, speciellt med tränsen på. Och av de bilder jag har sett .. förlåt, jag tycker det ser konstigt och förkrymt ut (antagligen för att jag är van att se ryttarna på de lite "större" hästarna). Jag har dock bara sett dem på bild så förhoppningsvis ser det bättre ut i spelet.
 
Färgvalet gillar jag dock, speciellt den svarta! :) Synd att den inte finns som storhäst. Bra priser också, så jag tror att ni ponnyälskare blir nöjda :] Kul för er!
 
Jag vet i skrivande stund inte om jag ska köpa en. Kanske, kanske inte!

Noll noll noll

Dag två på gymnasiet. Idag gick jag till en bit över fyra (!!), varpå det var direkt hem, och sedan till stallet. Så ja, nu sitter jag äntligen och kan ta det lugnt, och jag är så trött.
 
Så ni kan ana att jag ska gå och lägga mig, så det blir ingen blogg och framför allt inget spelande idag. Tyvärr folk.
 
Jag hoppas ni har haft en bra skolstart, att era scheman ser okej ut och att ni får många nya vänner :D Kram

Skolstart

Nu är jag äntligen hemma från första dagen på gymnasiet. Jag har huudvärk.
 
Jag har ännu inte fått tag på mitt schema, men ni kan ju ana att dagarna kommer bli längre, arbetet mer tidskrävande och allvaret desto större.
 
Priot för mig är självklart skolarbetet och mina betyg, sedan kommer mina vänner (gymnasiet innebär många nya vänner som jag inte vill mista), efter det kommer min fritid, familj och slutligen kommer att spela SSO. Och först efter det kommer den här bloggen.
 
But don't worry, jag hinner nog med ;) Dock kommer jag försöka lägga fokus på att göra ett ordentligt inlägg med massa bilder osv en gång var eller varannan dag, hellre än tre inlägg varje dag som bara består av en kort textrad (typ som detta inlägg). Tråkigt med andra ord, haha :]
 
Men ah, nu vet ni!

Simtur

Idag tog jag och Anna Waterdawn en tur ner till Äppellundens strand för att simma med våra hästar. Jag tog Stormborn och hon Stormwhisper, så vi körde på våra Stormhästar 8D Vi utgick från Vingården, jag gjorde ett snabbt ombyte inne i stallet från ridbyxor och jacka till ett fult gammalt sommarlinne och ett par tygskor som jag inte skulle ha något emot om de gick sönder! :)
 
Sedan sadlade jag av Stormborn, tog mig upp med hjälp av en höbal (jag är inte smidig alls) och mötte Anna. Vi gav oss av i skritt för att värma upp hästarna, och efter ett tag övergick vi till trav och slutligen samlad galopp, innan vi nådde stranden.
 
Lyckligtvis – för mig – så är Stormborn dösnälll och det var därför inget problem för mig för att rida barbacka, han har riktigt behagliga gångarter så man sitter säkert, och att han skulle få för sig att bocka eller studsa till är bara löjligt. Nej, han är en riktig klippa c:
 
 
 
 
Eftersom Storm är en gammal ridlägerhäst (det var han ju när jag fört kom till Jorvik) så är vatten ingenting främmande för honom, varje ordentligt läger måste erbjuda en baddag, så han går rätt ut i vattnet utan att tveka. 
 
 
 
 
 
 
 
Bäst av allt var ändå strandgaloppen vi tog sedan, det gick hisnande fort och sanden yrde men oj! vad det var kul :D Det är ögonblick som dem man lever för, när sin gamla trotjänare verkligen piggnar till och börjar tävla, med stora språng, en hel massa energi, spetsade öron och frustningar och fnysningar ^-^ Gissa om jag fick hålla i mig!

Och vinnaren är ..

.. va?
 
 
Tack så hemskt mycket :D Jag fick nyheten av Anna Waterdawn när vi var ute och simmade med våra hästar, jag blev otroligt chockad men också galet glad. 
 
Jag var lite rädd att min idé var för tråkig och oorginell, men mitt arbete lönade sig tydligen! Yey :D
 
Läser du detta Jenny så är jag på väg att skriva till dig just nu!

Fullevlad!

.. Eller inte riktigt! Idag nådde jag iallafall level 14, yey :D Nu för tiden så kan man tydligen komma upp i level 15 men SHH– jag har presterat bra!
 
 EDIT: Stormborn är level 14 bitches!
 
Nu dröjer det bara någon dag innan Stormborn är uppe i level 15 och då kommer ett litet tillskott dyka upp, wihi *-*
 

Dynamiska poser

Igår medan jag såg på tvåtusenåtta års Bondfilm så skissade jag vad som blev del två i min lilla serie, "dynamiska poser". Den första bilden har jag redan laddat upp här på bloggen (den gjorde jag för några dagar sedan), men för er som missade det så kommer en snabb relaps:
Jag har börjat återupptäcka min kreativa sida och min lust att måla, och detta gör jag genom snabba skisser som tar max en halvtimme att göra, med lätt skuggning och fokus på anatomi. Just i denna serie så övar jag på att göra mer dynamiska poser, dvs där motiven är rörelsefyllda och inte bara står stilla i en hage :)
Här kommer resultatet iaf! Jag är nöjd, för er är det nog inte särdeles imponerande mig bakom dessa småskisser ligger stor utveckling och säkerhet när det kommer till anatomin, så ^-^
 
Psst! Här hittar du referensbilden.
 
Nu vet ni vad jag heter :D

Regning ridtur

Idag gav jag mig ut på en ridtur upp i bergen med Stormborn. Det började bra, det blåste lite lätt och det var mycket svalt och skönt (det hade kanske blivit lite kyligt, men jag hade min fina, vita jacka så det var alldeles lagom temperatur) men plötsligt försvann solen och världen blev grå. Vinden tilltog och temperaturen sjönk, och precis när jag började huttra lite lätt så började himlen gråta.
 
Och regnet bara föll, och föll, och vi blev genomvåta in på skinnet på två sekunder. Min jacka klarade vind men inte ett sådant ösregn. Fy! :( Vanligtvis är jag rätt förtjust i regn, jag tycker det är vackert och mysigt att lyssa på och det får naturen att lukta underbart, men uppe bland bergen på hästryggen är det inte lika trevligt.
 
 
 
Allting gick bra ändå, Stormborn var lite irriterad och vek bak öronen, men lugn och duktig som han är så fortsatte han bara, säker på foten. 
 
 
Fram tills vi nådde bron. Han tycker den är lite obehaglig rent allmänt, men när den glänste våt av regnet, hal och osäker och gungade lätt i blåsten så tog det stopp. När jag försökte driva på honom för att återvända till fast mark så försökte han vände om, han rörde sig oroligt från sida till sida och kastade sig undan från mina hjälper, och det knep till att rädsla långt ner i magen på mig.
 
Men jag svalde ner det så gott jag kunde och drev bestämt på honom, varpå han reste sig. Det var inte särdeles högt, men jag kände paniken från honom och från mig själv, jag hade svårt att skilja på vems känsla det egentligen var. Sammansvetsade som vi är så blir vi bokstavligt talat som ett när vi är ute tillsammans.
 
 
Samma ögonblick som han landade igen så rusade tankarna genom mitt huvud, hur mycket mer kunde jag pressa honom? Vi kunde knappast vända om .. men precis då var det som om någonting släppte och Storm gick självmant framåt, med snabba, lätta kliv över bron, och på bara någon sekund var vi på stabil mark igen.
 
Lika blöta av regn som svett kunde vi pusta ut och ta oss tillbaka till stallet igen.
 
 
 
Vi är rätt skakis efter upplevelsen, men väl tillbaka i stallet känner åtminstone jag mig rätt fånig. Men det är väl det rädsla gör med en, den tar tag i en och får en att få för sig absurda saker. Nu är vi iallafall varma och torra igen i stallets trygghet! x]
 

Beundrad igen :)

Jag har nu blivit beundrad hos Gyllendalen, horray! :D Nu kan jag äntligen köpa alla utrustning (L)

Min mätare ligger på 5835 hos A.A.E., så det tar nog inte alltför lång tid innan jag blir beundrad hos dem med :D Nu är det bara de jäkla fiskegubbarna kvar ù__û Jag närmar mig "vänlig" med stormsteg, haha!
 
Nu är det Stormborns tur att bli level 15, förresten! :D Slängde ihop en ny, småful outfit till oss innan jag drog iväg ut. Tjoho!

Tävlingsbidrag

Puh, äntligen klar! Ikväll tog jag tag i mitt bidrag till Jenny Snowhills bildredigeringstävling och efter någ(on/ra?) intensiv(a) timm(e/ar) (jag har alltså ingen koll på hur lång tid det tog) så är jag äntligen klar :D Jag är riktig nöjd, jag har anstängt mig ordentligt och det känns verkligen bra just nu. Hur mina chanser ser ut har jag ingen aning om, har inte sett någon annans bidrag … men jag håller tummarna!
 
Iallafall, låt mig presentera .. Mitt bidrag!
 
 
Tävlingen gick ut på att man skulle uttrycka kärleken mellan häst och ryttare och jag tyckte jag lyckades rätt bra med det, jag utgick från fyra olika bilder när jag redigerade, samt målade man, svans, pannlugg, hår & slutligen redigerade jag även ljuset så att det verkligen skulle se ut som om hästen stod i motljus vid en solnedgång. :)
 
Här är bilderna jag har använt:
   
Klicka på dem för att se i större upplösning.
 
Tools of trade:
Photoshop CS5
Wacom Bamboo Fun Pen&Touch 
 
 
 

Level 15 :D

Idag började jag min levlingsrunda med Lilla hoppbanan ute i Gyllenbladsstallet. Direkt efter mitt första lopp så stod det plötsligt att Hövding har gått upp en level på skärmen! Jag blev överraskad men lyckades ta en ful print screen bild och insåg ungefär då att han nu är i level 15 :D
 
 
De sista dagarna har jag inte tänkt eller hållt koll på hans XP alls, så det kom som en chock :> ... Nu är det dags för tillökning i stallet ;)

Fiske

Jag har nu äntligen fått börja fiska! :D Yay! .. Eller? Många av de bloggar jag läser klagar mycket på hur jobbigt det är att fiska, hur fisken sliter sig, hur irriterande och frustrerande det är, hur lång tid det tar etc. Själv var jag rätt förtjust i det hela. Jag har visserligen bara gjort det två gånger så efter ett tag så kommer jag nog stånka och pusta lika mycket som någon annan, men för tillfället tycker jag att det är rätt mysigt c:
 
Jag är väldigt förtjut i att fiska IRL, jag blir lugn och avslappnad av det, det får mitt att koppla av och varva ner. Och jag fick lite liknande känsla i spelet, det monotomiska klickandet var rätt avkopplande. Dock håller jag med om att när den himlans torsken slitit sig för elfte gången så börjar det bli lite jobbigt, höhö!
 
 

Skit

Jag har tappat typ hälften av mina följare, vilket är totalt förståligt då min blogg har varit skit (rent ut sagt) de senaste dagarna. Jag har noll inspiration, noll idéer till inlägg, och jag börjar bli lite seg på att spela överhuvudtaget. Uh. Jag vet inte, mycket händer IRL, min bästa vän ska flytta, jag håller på att bygga upp min relation med en gammal kompis igen och jag är sjukt stressad inför skolstarten.
 
Jag orkar liksom inte komma på idéer till denna blogg som handlar om .. någonting som inte finns, på riktig. Men ja. Det blir förhoppningsvis bra igen snart :)

Late night practise

Ibland är det bra att vässa pennorna (bildligt talat, jag gillar inte skarpa blyertspännor :( ..), dra fram ett papper och skissa lite, för att hålla kreativiteten igång. Ikväll övade jag på lite med fartfyllda poséer, snarare än en fyrbent krake som står och käkar.
 
Inget seriöst, lite lätt skuggning och inte så hemskt mycket pill med anatomin (vilket så klart resulterar i tusen fel som jag ser fem minuter efter jag är klar), men det är avslappnat och trevligt. Den nya kategorin får heta konst (så pretentiöst, jag vet 8D), men oroa er inte, det här är inte SSO relaterat så det kommer inte alltför mycket sånt här.
 
 Jag plåtade med mobilkameran för våran scanner är på alla sätt värdelös ändå :(
Psst! Här hittar du referensbilden!

Inloggningsproblem?

Jag tänkte logga in igen för att fortsätta med mina gula uppdrag, men när jag klickar på spela så "uppdaterar den" och sedan dyker den här skärmen upp? Knas! Men när jag klickar på "Mitt konto" så står rätt mejladress samt att jag är "Livstid starrider".
 
Någon annan som upplever detta problem?
 
 
 

Onsdagsuppdatering v.33

Det blev ungefär som jag trodde. Lite nya småuppdrag, och nya kläder. Inget stort. Oj så fel jag har!
 
Tydligen ska det någon gång i framtiden komma ponnys, som har varit mycket efterlängtad av några (läs: inte mig).
 
Så här står det under Nyheter:
 
Kommer snart:
- Det har varit en lång väntetid, men vi ville vara säkra på att när vi väl släppte ponnys att de skulle vara väldigt speciella. Vi kan inte ge er ett datum ännu... men vi är väldigt glada att kunna visa denna bild för er idag!
 
Hm .. Vad tycker du om detta? Personligen är jag väldigt avvaktande mot idén, jag kan inte se hur det kan bli bra. Missförstå mig inte, jag menar inte att när ponnysarna införs så kommer jag säga "åh, nu förstörs spelet, alla som köper en är värdelösa", jag kanske älskar det och köper en egen.
 
Jag förstår bara inte hur det ska funka. Ska våra ben dingla vid knäna? Eller ska man bara kunna ha dem som en "möbel" i stallet, som husdjuren i Fort Pinta? Eller ska man kunna köra dem? Hm ..

Utmanar ödet ..

Just nu står jag gömd på mitt eget, hemliga lilla ställe och väntar på att bli utkastad. Servern stängde ner 10.47 enligt min klocka, och nu har jag varit inne i över tio minuter ^-^ Vi får se hur länge det varar!
 
Angående uppdateringen så tror jag att vi kommer få en lite mindre uppdatering (med tanke på alla stora saker vi har fått). Självklart hoppas jag på något större, men jag tror inte vi kommer få komma in i Södra Jorvik och jag tror inte heller att vi kommer få någon ny hästras. :) Fast sen har jag alltid fel, haha!

Överraskningskalas

Jag är hemma hos mina två vänner, vi har lagat tacos och nu ska vi se på film, men plötsligt startar dem One Directions senaste album på högsta musik, ger ett paket, drar igång något bildspel och går iväg till köket för att börja förbereda någon slags hemlig tårta ..
 
Fina idioter, båda två (L) rätt precis vad jag behövde!

Skjuts

Sent, sent igår kväll när jag tog Hövding ut på en kvällssväng så stötte jag på en ung brunette som stod vid sidan av vägen. Hon presenterade sig som Emma och frågade om hon kunde få skjuts till butikerna vid Fiskebyns bryggor. Eftersom jag skulle åt samma håll så sträckte jag henne en hand och med hjälp av en sten kom hon upp bakom mig. Visserligen hade jag sadeln på, men tjejen var så smal så det verkade inte störa Hövding.
 
På tal om finaste Hövding så var han oerhört lugn om saken, jag tror han kände på sig att Emma var en hästtjej, med god balans och inte det minsta nervös, och då verkade han fastslå att han inte hade någon anledning till att tramsa omkring :)
 
 
 
Det gick alltså mycket bra, och don't worry – om tyngden hade varit något problem så hade jag inte gett henne skjuts, men Hövding har växt till sig en hel del sen jag köpte honom, så vår ytterst korta tur gjorde ingen skada!
 
Vid ett tillfälle kom Emma lite långt bak på Hövdings bakdel, och då sprätte han till i ett litet bocksprång, men det var mer ett glädjesprång än något annat, jag grep ett extra tag om manen och Emma skrattade och släppte taget med händerna och for ut med dem i luften som när man åker berg- och dalbana, haha. Härlig tjej! :D
 
 

Övning ger färdighet

Efter timmar av Xbox-spelande så slog jag mig ner med datorn och ritplattan för att redigera en bild .. på riktigt. Oftast består min redigering av småjustering, jag fixar ljuset, skärpan, mättnaden etc, plockar bort lite störande saker i bakgrunden .. men på denna bild har jag ändrat kroppsdelar, ritat ditt tagel, målat skuggor, highlights och ja – hela köret!

Spännande! Jag är rätt grön på fotomanipulation som det heter, men det är kul och jag blir bättre och bättre för varje ordentlig bild :) Nedanför ser ni resultatet:
 
 
Och låt oss inte glömma orginalet:
 
 
Vad tycker ni? :D

Kvinnobesvär

Idag är jag fast hemma mer blödande sår och djupa smärtor så det kommer inte hända så mycket .. :) Jag ska jobba på mitt bidrag till Jenny Snowhills redigeringstävling och spela hem hel del Skyrim för att ta ut mina aggressationer (och eventuellt gifta mig ..) :>
 
Ha en bra dag och njut av er förmåga att röra på er :(

Beundrad

 
Äntligen är man beundrad av Vingårdens trädgårdsmästare :D Puh, lite kämpigt, men jag har tyckt om de här uppdragen väldigt mycket (trots dess enformighet). Jag har verkligen njutit av att se hur trägårdarna har utformat sig, från vildvuxna buskar till klippta häckar, statyer och färgrika blommor! :)
 
Nu är det bara Aideens beskyddare, Gyllenbladen & A.A.E. kvar ~

Väder

Sent igår kväll läste jag ett mycket intressant idé på Alicia Starnights blogg (inlägget kan du läsa här), om att vädret borde kunna förändras i spelet. Det tycker jag personligen låter jättebra, jag måste erkänna att jag är lite trött på dessa soliga sommardagar! Från riktiga oväder i form av mörka moln, mullrande åska och spöregn till lättare duggregn skulle jag vilja ha :)
 
Alicia föreslog också att det skulle finnas en väderprognos  i spelet där man kunde se hur vädret skulle förändras (så att man inte behövde planera in klubbeventet kvällen det regnar).
 
Sen finns det ju alltid folk som kanske inte är sugna på den varianten av realism. Jag kan föreställa mig att det är lite jobbigt att göra uppdrag om skärmen varannan sekund lyses upp så att man bländas av en blixt, eller att det regnar så häftigt att man knappt ser vart man är på väg.
 
Lösningen på detta? Jag tänker mig att det skulle kunna vara en inställning, dvs att det finns ytterligare en liten check-ruta man kan kryssa i under "Alternativ", om man vill att vädret inte skall förändras. Någonting i den här stilen:
 
 
Jag var för lat för att leta upp det riktiga typsnittet ahah ):

Tio saker du inte visste om mig

i. Jag är väldigt förtjust i mitt namn, jag tycker det är vackert, det är inte alltför vanligt men det är inte heller udda
ii. Min kropp är prydd av födelsemärken, och på min högra arm bildar de ett stjärntäcken
iii. Jag säger inte "mamma och pappa", utan jag säger "Lila och Eric"
iv. Jag har genomlidit både självskadebeteende och ätstöringar och påverkas fortfarande av det, varje dag
v. Pojkar och män med mörkt hår och ljusa ögon får mig att dra efter andan
vi. Jag är känsligare på natten, då skalar jag av mig alla skyddande lager
vii. Jag kan inte nämna min favoritbok, men jag kan citera mina tre favoritdikter utantill
viii. Jag har oerhört dåligt självförtroende och kan inte förstå hur det kan vara någonting speciellt med mig
ix. Musik styr mitt liv och jag kan inte vara lycklig utan det
x. Jag är en anglofil; sedan tolv års ålder har jag velat gå på internatskola i England, jag vill studera och bo i England och jag har en överdriven, alldeles löjlig fejkad brittisk accent
 
xi. det här är dexter. dexter är min katt ♥
& jag älskar honom
 

Före & Efter

När du läser det här så är jag på cykel på väg till stallet, i släptåg på bästa vännen som ska visa det nya stället där hennes häst står. Jag vet att väldigt många av er som läser och driver SSO bloggar är väldigt intresserade av bildredigering, men medan många redigerar väldigt extremt (och imponerande), där hästarna gör poser de inte "kan" göra i SSO etc, så brukar mina redigeringar ofta vara lite mer subtila, det är faktiskt så att jag inte tror att alla ni märker när jag redigerar saker, haha ^-^
 
Så jag tänkte ge er före & efter bilderna från mitt senaste inlägg :) Då testade jag en ny teknik som jag vet att bland annat Sally Bunnybrooke använder. Alltid kul att testa nya grejer!
 
 
 
 
 
Rätt stor skillnad, huh. När jag kikar på bilderna så ser jag att jag har tagit i en hel del gällande ljuset, men en sak jag inte klarar av är mörka bilder. Sent på kvällen, natt, morgon .. jag klarar inte av mörka bilder där jag måste kisa för att se konturena 8D

Soundtrack

Jag har spenderat morgonen med att sätta ihop en Disney spellista på YouTube (med svenska Disneylåtar från Disney renässansen + lite annat bra | obs! Spirit-låtarna är på engelska för Bryan Adams är perfektion), eftersom knappt några av låtarna finns på Spotify. Det ska få rulla i bakgrunden när jag spelar SSO sedan *-*
 
Låtar från följande filmer finns med:
Pocahontas
Pocahontas II
Tarzan
Mulan
Mulan II
Skönheten & Odjuret
Aladdin
Lejonkungen
Lejonkungen II
Anastasia
Oliver & Gänget
Spirit
Den lilla sjöjungfrun
Aristocats
Djungelboken
 
Totalt 48 låtar, 2 timmar & 14 min
 
Jag kan länka den om någon här är lika mycket Disney-fantast som jag, haha. Sen vill jag inflika att jag vet – jag har haft en mycket dålig uppdatering på bloggen, varför vet jag inte, jag har inte haft ork till att redigera eller göra intressanta inlägg, eh .. men det ska förbättras, så tack för att ni står ut haha (L)

Klubblös

 
Jag är nu klubblös igen. Tyvärr kände jag mig inte som om jag passade in i klubben, allt kändes främmande och jag kände mig obehaglig så jag valde att gå ur och återigen bli klubblös!

Snygging i skogen

Häromdagen var jag ute på en runda i Hollow Woods, en lugn tur på Hövding som avkoppling på kvällskvisten. När vi passerade hagen där jag brukar släppa mina hästar så märkte jag att det var en främmande häst i hagen. En otroligt snygg, brun hingst spatserade omkring i hagen, och fick både mig och Hövding att dra efter andan.
 
När hingsten fick syn på oss så blåste han genast upp sig och började visa upp sig inne i hagen med höga kliv, krökt nacke och uppspärrade näsborrar. Hövding blev alldeles nipprig och började takta runt på stället, och jag var tvungen att gripa tag i manen med bägge händer för att inte glida av.
 
 
Kolla vilken snygging!
 
Unghästen i Hövding blommade upp och han började kaxa omkring, vilket hingsten i hagen genast svarade på. Det var obehagligt, om jag ska vara helt ärlig, att sitta på en bomb som känns så oberäknerlig. Det gör mig lite ledsen att jag och Hövding inte kommit längre än så, men det sporrar mig samtidigt att vilja jobba hårdare med honom!
 
Jag har pratat med många av mina bekanta och folk som är uppstallade där jag har mina två hästar, och många av dem håller på att lära sina hästar konster av olika slag. Både trickträning i form av bugningar men också spansk skritt etc. Tanken har slagit mig att även jag borde börja försöka lära mina hästar sådant, men idag märkte jag att varken jag eller Hövding är redo för det. Vi har så mycket annat vi behöver arbeta med, osäkerheter, tillitsproblem, ja, vi är inte hundratio procent ett team än. Så jag har tagit det naturliga beslutet att vi måste arbeta med grunden innan vi kan börja med mer avancerade saker :)
 
Lyckligtvis slutade allting bra, jag lyckades styra bort Hövding därifrån utan att ramla av vilket jag är tacksam över.

Äventyret börjar ..

 

Officiell ursäkt

Nyligen kontaktade hon som jag blev osams med i dag mig, och vi möttes upp och träffades :) Vi pratade lite, det var väldigt lugnt och trevligt, vi bad varann om ursäkt och erkände vad vi bägge hade gjort fel i osv. Så detta är min officiella ursäkt så ni vet att allt är lugnt mellan oss!
 
Tack till er som kommenterade, oavsett om det var som "tröstande" ord eller om det var som hjälpte mig i rätt riktning för att kunna prata med henne och lösa det (:
 
Klart slut!

Ut med det gamla, in med det nya

Idag bytte jag ridklubb. Jag har ett tag varit med i den härliga klubben Comet Hearts, och den korta tiden jag var med där så har jag haft det väldigt bra och det har varit roligt. Dock har det varit lite osäkert på vad det ska "bli av" klubben på senaste tiden, den har inte varit lika aktiv då kärnpersoner har blivit lite inaktiva, slutat eller gått ur (deras beslut, och helt förståeligt). 
 
Men jag vill väldigt gärna vara med i en aktiv klubb, med mycket medlemmar och aktivitet etc. Jag pratade med en av mina vänner häromdagen som var med i klubben Silversong Wolves Guild, och hon frågade å mina vägnar om det fanns en ledig plats i klubben, vilket det gjorde, och idag gick jag ur Comet Hearts och gick istället med i SWG.
 
Jag hoppas att jag kommer kunna behålla kontakten med er fina i Comet Hearts, och jag ser framemot att lära känna folk i SWG! :D

Levlingsrunda

Idag när jag var en tredjedels bit in på min dagliga levlingrunda så fick jag en vänförfrågan från Evelina Silverknight, lite ur det blå. Varje gång jag är ute och levlar så brukar jag stöta på Evelina någontstans, vid väderkvarntävlingen, vid Firgroveloppen – det är inte en komplett runda om jag inte har utväxlat några snabba men trevliga ord. Av den anledning accepterade jag självklart vänförfrågan, och när jag berättade att jag levlade så kom vi överrens om att hon skulle haka på *-*
 
Så vi möttes upp i Valedale, och red sedan mot Valedalesjön, Firgrove, Marleys, Observatoriet, Galoppbanan och Vingården :) Under tiden som vi red omkring så pratade vi om lite allt möjligt, och det var väldigt trevligt och jag hoppas definitivt att vi kan göra om det :D Alltid trevligt när vänlistan utökas! 
 
Det var bra träning för Hövding också .. Jag kan avslöja att han hade lite problem med att hålla jämna steg med Dovah!
 
 
 
 
 
 
 

Holy smokes!

Denna veckans uppdatering! Förlåt, men OMG! 

 
En hästtränare?! För många tror jag att det här är en räddning från ovan, jag läser oerhört mycket om folk som klagar på hur jobbigt det är att behöva levla sina hästar … frågan är bara hur mycket det kostar. Kostar det typ 100 SC per level så tycker jag personligen att det inte är värt det! UPDATE! Tydligen ökas priset, desto högre level desto dyrare .. Att ta sin häst från level 12 till 13 kostar iallafall 300 SC. Inte värt det enligt mig, så jag kommer nog inte använda denna funktion. Jag tror att priset ökar med 25 SC per gång. Från level 4 till level 5 kostade det 100 SC, från level 12 till 13 300 SC och från level 14 till 15 350 SC. Då borde prislistan se ut såhär:
 
Level 1 till level 2: 25 SC
Level 2 till level 3: 50 SC
Level 3 till level 4: 75 SC
Level 4 till level 5: 100 SC
Level 5 till level 6: 125 SC
Level 6 till level 7: 150 SC
Level 7 till level 8: 175 SC
Level 8 till level 9: 200 SC
Level 9 till level 10: 225 SC
Level 10 till level 11: 250 SC
Level 11 till level 12: 275 SC
Level 12 till level 13: 300 SC
Level 13 till level 14: 325 SC
Level 14 till level 15: 350 SC
 
Obs! Detta är vad jag tror, inget är garanterat.
 
Jag älskar att det kommer mer westernutrustning till Starstable, underbart! Den där filten och benlindorna … jäklar vad snygga! De hamnar direkt på önskelistan! Ska rusa iväg till Fort Pinta och se vad priserna är .. UPDATE! Här är priserna:
 
Sadel: 129 SC
Träns: 89 SC
Filt: 99 SC
Benlindor: 99 SC

Vad det dröjer ...

Någon mer än jag som tycker det är lite konstig att denna uppdatering har hållit på i timmar? Den har hållit på i ca tre och en halv timme, vilket är ovanligt långt om man jämför med tidigare veckors uppdateringar ..

Hm .. Kan vi förvänta oss något jättestort? Kanske till och med .. Södra Jorvik?

Onsdagsuppdatering v.32

Idag är det onsdagsuppdatering igen, vad kan hända denna vecka måntro? Personligen tror jag att vi kommer få något lite mindre denna vecka, eftersom vi fick en fortsättning på huvudhistorian förra veckan, och en ny hästras förrförra veckan :) Dock är jag känd för att ha fel så, vem vet?
 
Vad tror du ska hända?

Championattider

Varje dag avlöper fem olika championat på SSO. En och en halv timme innan de börjar får man en avisering som sedan fortsätter en gång i kvarten eller halvtimmen fram tills att championatet börjar. När det är fem minuter kvar kan man anmäla sig till championatet och sedan måste man hålla sig inom området.
 
Men vilka tider är egentligen de olika championaten på? För er skull likväl som min egen har jag skrivit ner dem, ett schema som följer veckodagarna snarare än de olika championaten :)
 
Måndag
13.00 Firgrove
16.00 Firgrove
18.00 Moorland & Fort Pinta
20.00 Moorland
 
Tisdag
16.00 Firgrove
18.00 Moorland & Gyllenåsarnas dal
20.00 Gyllenåsarnas dal & Fort Pinta
 
Onsdag
17.00 Firgrove
18.00 Moorland & Fort Pinta
20.00 Moorland, Gyllenåsarnas dal
 
Torsdag
17.00 Valedale
18.00 Moorland &Gyllenåsarnas dal
20.00 Moorland & Fort Pinta
 
Fredag
16.00 Firgrove
18.00 Moorland & Gyllenåsarnas dal
20.00 Gyllenåsarnas dal & Fort Pinta
21.00 Valedale
22.00 Firgrove
 
Lördag
10.00 Firgrove
13.00 Valedale
16.00 Fort Pinta
18.00 Moorland & Fort Pinta
20.00 Moorland & Gyllenåsarnas dal
21.00 Firgrove
22.00 Valedale
 
Söndag
10.00 Valedale
13.00 Firgrove
16.00 Fort Pinta
18.00 Moorland & Gyllenåsarnas dal
20.00 Gyllenåsarnas dal & Fort Pinta
 
KÄLLA:
http://sv.starstableonline.wikia.com 2013-08-06

Spelman på taket

Jag var ute på stjärnletande idag (med hjälp av Evelina Silverknights underbara stjärnkarta), och jag råkade förvilla mig lite högt upp i bergen. I jakt på stjärnan som finns inuti i Damascusgruvan (som jag redan har tagit – jag visste inte att det var tid koordinaterna ledde mig) så gav jag mig upp på platån ovanför, en fin, rektangulär gräsplatt som utgör gruvans "tak".
 
Gud vad mysigt, tänkte jag och utnämnde stället till min nya utevolt :> Jag började rida omkring där och ta lite bilder …
 
 
… tills Hövding började sjunka ner i taket! Och sedan så föll vi, rätt genom bergen och hamnade ovanför gruvan!
 
 
Jag började som ni ser sedan rida omkring lite på takbjälkarna, men efter några varv tröttnade jag och klev ut i luften för att falla ner i gruvan. Men tji fick jag!
 
 
Fast i något slags mellanläge ovanför gruvan, men ändå innanför bergers väggar. Uhu ): Inte kul. Det fanns ingenting att göra, bara att ringa hem och galoppera tillbaka till Moorland, hela långa vägen, ugh! Jag tror jag har hittat mig världens bästa gömställe dock, hihi!

Stjärnletning

Just nu rider jag omkring över Jorvik och letar efter stjärnor. De få stjärnor jag har plockat på mig har jag fått av att ströva omkring, jag har svårt för att fokuserat leta efter stjärnor. Jag följer alltid stjärnkartor men det gör det tyvärr inte alls lättare för mig ):
 
För ögonblicket har jag ett ganska bra flyt, dock! Det gick inte alls bra vid Vingården, men på Gyllene fälten och Klipphärden gick det betydligt bättre!
 
 
Men men, har man tålamod nog så går det! Även om jag är lite förvånad över de krångliga ställena de lyckas fixa dit stjärnor på, haha! Men det är nästan lättare när man ser någon konstig ändring i terrängen, för då vet man att ah, där är det nog något! än när det bara är plan mark ^-^
 
Säg till om du vill leta stjärnor med mig någon gång, hihi. Jag uppskattar sällskap!

 Dont worry, I got it!

Har jag nämnt vilken otroligt dålig förlorare jag är?

Ibland är det nog ganska bra att det finns censurer .. eh

Ridhusregler

Det finns en lång lista över saker som irriterar mig med SSO. Alla dessa punkter är allt som oftast små, löjliga, saker som egentligen inte bär någon betydelse. Detta är ytterligare en sådan.
 
Jag irriterar mig på folk som inte kan ridhusreglerna. När man rider omkring i ridhuset nere vid Klipphärden, eller på vilken som helst av de flertal paddockar som pryder Jorvik; och så finns det alltid ett flertal som inte lyder de ridhusregler som man följer IRL.
 
Jag vet, jag vet. "Det är bara ett spel." Men det finns ändå en del inom mig som tycker att om man nu tar sig tiden att rida omkring på en ridbana trots att det egentligen inte skänker någon nytta mer än spelupplevelse (vilket är varför jag skrittar tjugo snigelvarv innan jag kommer upp i de lite snabbare gångarterna), då kan man väl följa ridhusreglerna när man ändå håller på?
 
Varför jag irriterar mig så hemskt på folk som inte följer ridhusreglerna är inte för att de förstör min spelupplevelse, nej, utan det är för att jag fullkomligen avskyr (åh ja, I went there. Fetmarkerade) är när folk rider in i mig. Det förstör min spelupplevelse, när någon väljer att galoppera i full galopp genom min häst och karaktär istället för att rida runt. Jag pratar självklart inte om championaten eller om loppen, utan när jag rider lugnt och stilla på en av landsvägarna och så kommer någon dundrades igenom mig bakifrån.
 
Därför är jag så mån över att folk ska följa ridhusreglerna när de rider i ett ridhus med flera personer. För det förstör för mig, när jag travar omkring på spåret, och sen kommer du bakifrån eller framifrån och bara nonchalant rider igenom mig. Det är en av anledningarna till varför jag önskar att det inte gick att rida in i varandra, att en annan spelares häst/karaktär vore lika solid som ett staket eller en byggnad.
 
Men jag vet vad de flesta av ni tycker, att jag överreagerar, att jag är för pretto, att jag tar det för på stort allvar. Och ja, det kan stämma. Men det underlättar tyvärr inte läget för mig. Så därför, i hopp av att några av er tänker "sure, hon är lite konstig i huvudet, men jag kan vara schyst och inte rida över henne", så tänker jag nu skriva ner de ridhusregler som är aktuella för SSO (hata mig inte)!

Regler för ridning i ridhus (enligt Svenska Ridsportsförbundets)
OBS! JAG HAR SKRIVIT OM/FÖRENKLAT VISSA AV PUNKTERNA FÖR ATT DE SKA BLI LÄTTARE ATT FÖRSTÅ
• Vid möte, håll till höger.
• Skritt rides innanför fyrkantspåret, dvs inte på spåret.
• Ryttare på volten lämnar företräde för dem på fyrkantspåret.
• Halt görs i mitten av en vol, inte på spåret. 
• Trav och galopp har företräde på spåret.
 
Obs! Bilden är ett montage.

Hopphäst

I mitt tidigare inlägg berörande mina kommande hästplaner så pratade jag om att jag borde köpa mig ett Danskt varmblod. Det vore rätt passande att i min samling hästar klämma in en hopphäst, jag har faktiskt ingen häst som är speciellt duglig när det kommer till att lämna marken med alla fyra benen. Dock beklagar jag mig över det Danska varmblodets färgschema och framför allt fysik, en häst som tydligt inte är någonting för mig.
 
Mina tankar om en hopphäst lever dock kvar, och jag skulle även gärna ha en brun häst (det är intressant att jag siktar in mig på basfärgerna snarare än Paint, Frieser och övriga hästasers teckning), och det var ungefär i detta tankelopp som jag fick upp ögonen för det Holländska varmblodet.
 
Jag var i Moorland imorse och strosade omkring och red in i saker (jag har inte så bra kontroll tidigt på morgonen), då jag stötte på Juliette, i en neonbabyblå outfit som ärrade min förmåga att se :( Det visade sig att även hon hade övervägt att köpa ett Holländskt varmblod, så vi slog följe till Marleys bondgård för att spana in dem.
 
 
Eftersom Juliette är bekymmerslös så växlade hon inte upp i högre än trav eller kort galopp trots att jag vrålade iväg i högsta fart några gånger, så det var bara att stanna och vänta in. Hövding var lika besviken som jag!
 
 
 
Väl framme hoppade vi av våra hästar och gick för att beundra fålarna. För mig personligen står det mellan den längst till vänster med genomgående bläs och strumpor och den teckenlösa mittersta, den längst till höger intresserade varken mig eller Juliette. Juliette var intresserad av den mittersta, den teckenlösa bruna som vi bägge kom överrens om såg ut som en travare.
 
Vi diskuterade hej vilt för och nackdelar medan jag tog löjligt många print screens av anledningar jag inte känner till, tills jag hade lika svår beslutsångest som förut men bara mycket tröttare. Sedan var Juliette tvungen att ge sig iväg medan jag släpade mig vidare på min levlingsrunda. Hm ):
 
Bilden är oredigerad så ni tydligt skall se deras färger.
 
Dessa två är alltså vilka det står emellan. Jag är helt aningslös, kan omöjligt bestämma mig för varken det ena eller det andra. Åh, grymma värld! Lyckligtvis blir jag om två veckor pank så då kommer jag ha fem, sex veckor på mig att fundera medan jag skrapar ihop SC. Trots detta har jag tagit mig friheten att göra en "pros & cons"-lista, dvs en lista över för och nackdelar.
 
VÄNSTER FÅLE (namnlös :c)
pros
• Han har mycket fina tecken
cons
• 70 SC dyrare
• Jag är osäker på om jag gillar nyansen av brun .. Det känns som en häst en nybörjare skulle ha, vad nu det innebär.
 
HÖGER FÅLE (Flynn)
pros
• Jag har redan kommit på ett namn (se ovan)
• 70 SC billigare
cons
• Jag vet inte om hans färg är så pass mycket finare att det är värt att offra de snygga tecknen? Åh andra sidan ser han döcool ut
• Han känns så vanlig. Alla har typ honom, och på så sätt blir han lika tråkig som Friesern och Appaloosa roan (den gråa vänstra)
 
Min för- och nackdelar lista har dock inte tagit mig någonstans. Jag vet inte vilka för- samt nackdelar som väger tyngre vilket gör listorna värdelösa, om man tänker på det. 100% av tiden är jag bombsäker på den högre, teckenlösa bruna, men varje gång jag fattat beslutet så kommer jag på att det uppenbarligen är den varmare bruna med tecken jag vill ha. Och så där håller det på. Beslutsångest.

Läsvärt

Jag har äntligen lyckats lista ur hur man länkar till andra människor på min blogg, så jag har nu skapat mig en liten  lista över folk med läsvärda bloggar. De står i bokstavsordning, och därmed icke kronologisk ordning. Jag kan inte skryta med att alla är mina vänner, däremot kan jag garantera att läsa deras bloggar delger mycket nöje! :D
 
Så klicka er in på dem, och följ dem via Bloglovin' så ni inte missar ett enda inlägg haha – det gör åtminstone jag! De namn som efterföljs av en asterix (dvs av en stjärna *), highlightar jag lite extra, antingen för att de är mina vänner eller för att bloggen som namnet leder till skänker extra tillfredsställelse med dess inlägg c:

Kiropraktorn

Nu är det dags för Stormborn att åka till kiropraktorn. Nu såhär på ålderns höst så är jag väldigt noga med att Stormborn håller sig frisk och fräsch, jag vill inte behöva låta honom somna in vid tjugoårsåldern. En gång i veckan tar jag hit en hästmassör som masserar både Stormborn och Hövding, men en gång i månaden får Stormborn åka iväg till kiropraktorn, eftersom kiropraktorn som vi går till inte gör hembesök :)
 
Min fina pärla tycker väldigt mycket om att åka transport, eller nja, kanske inte själva åkandet, men han älskar att få komma ut och röra på sig och se nya platser. Idag fick jag chansen att prova ut hans nya utrustning, ett härligt grönt transporttäcke och hans nya gröna lädergrimma. Jag visste inte ens att man kunde ha göra lädergrimmor, hahah, men det är oerhört snyggt! ;)
 
Det är så skönt med en häst som bara går på utan att krångla det minsta. Prinsen! 
 

Förberedelser

Jag donar och fixar för fullt nu inför tillskottet till vår lilla familj c: När han eller hon (det är hemligt än så länge, hihi) kommer hit om två veckor så kommer hen att få överta Hövdings box (den box som är längst till vänster), eftersom den är lite avskilt från de andra hästarna, så att de får vänja sig vid varandra långsamt :) Det är även bra för att undvika smittorisk!
 
Det innebär dock att Hövding ska flytta till den högra sidan av stallet, till boxen bredvid Stormborns, och då vill jag försäkra mig om att de är goda vänner. Så idag släppte jag ut Stormborn i hagen vid Everwindfälten, och hämtade sedan Hövding och presenterade dem mer ordentligt för varandra.
 
 
När läget kändes bra (Stormborn är en stencool kille så det var egentligen inga problem) så släppte jag ut Hövding, och jag lät Bröderna Bus lära känna varandra! c: Hövding var lite mopsig först, skulle visa upp sig som unghästar gör, kaxade omkring och fånade sig, men Stormborn satte honom på plats och drog sedan iväg i galopp med Hövding i släptåg!
 
 
Mina fina killar

Ett stort beslut

Nu är det bestämt. Jag ska bli hästägare ytterligare en ny gång! :D Ni kan gissa vem tillskottet är, nämligen fuxen i Firgrove som jag har tjatat så hemskt mycket om ;)! Jag har fortfarande lite att fixa innan den nye kan komma hem till stallet, men jag har pratat med Felicity och vi har fixat alla papper, varav några jag har hunnit skriva på. Om två veckor prick från idag så skall jag åka och hämta hem min nya pärla, och skriva under det slutgiltiga köpekontraktet ^-^ Nu måste jag bara ordna med veterinärbesiktningen ..
 

Level 13

ÄNTLIGEN är jag level 13! Ni har ingen idé om hur jag har längtat, den sista 10% i XP-skalan tog flera dagar att uppfyllas, ugh! Nu kan jag äntligen köpa lite saker jag har spanat in mig på, men framför alllt är jag ett steg närmre att få komma in i Gyllenåsarnas dal! :D & nu är Hövding uppe i level 10 också, woho!
 
 
Jag har också nått ryktet "Populär" med Vingårdens trädgårdsmästare och kan därför fortsätta med nya uppdrag! Bra dag idag!

Level

 

Westernträning

Igår kväll (ytterligare lite senare) efter min lilla uteritt så övertalades jag av mina fellow klubbmedlemmar att delta på deras westernträning. Angelica hade slängt ihop en improviserad träning och ett flertal medlemmar från klubben deltog, men jag hade inte deltagit då jag var tvungen att levla, samt för att jag inte tyckte att jag kunde träna western utan westernhäst och rätt utrustning 8D Men tillslut deltog jag ändå, för jag tänkte att det kunde vara lite bra övning för mig inför att jag skaffar min westernhäst ^-^
 
 
Allt som allt var vi sex personer, allteftersom det blev senare så var några tvugna att ge sig av (inklusive mig själv, haha)! När jag kom så skulle vi göra en övning som gick ut på att man galopperade mot skjulet, gjorde en sliding stop och sedan ryggade kring stenen.
 
Duktiga Juliette *-*
 
Sen var det min tur .. och ni kan ju ana vad som hände. Yes, jag misslyckades totalt! Jag stannade alldeles för tidigt, och sen tror jag att jag ryggade för många varv, haha. Men Angelica var en riktigt duktig instruktör och det var kul att titta när de andra red. Efteråt gav sig de återstående iväg på en galopp över fälten, men jag och Hövding skrittade hem istället då både han och jag var rätt sega :)
 
Men det var en trevlig kväll och jag tyckte det var så härligt att gruppen bara slängde ihop det random, bara sa "vill ni haka på" och så var det så pass många som faktiskt deltog :D Bästa klubben, hah!

Mörkt svall och kvällsritt

Igår gjorde jag det. Jag bytte frisyr. Åh herregud åh herregud åh herregud! Och som ni kan ana från rubriken så valde jag brunt hår. Lite variation, jag har fortfarande en hel del ångest men jag tvingade mina härliga klubbmedlemmar att säga snälla saker om det, och då kändes det bättre 8D
 
 
Efter att Granny att färgat och klippt mitt hår så gav jag och Hövding oss ut på en liten härlig kvällstur, barbacka och skritt, vi tog det lugnt. Hövding hade sina nya, tjusiga benlindor och ett av de gamla lädertränsen jag skrotade fram ur garderoben, som sitter ganska bra. Men det är nog på tiden att han får ett eget, lite nyare. Eftersom det var kväll och lite kyligare så hade jag på mig min nyköpta, mörka jacka som jag är så kär i c:
 
 
 
 
Det kändes verkligen underbart att vara ute, det var bara jag och Hövding och tystnaden omkring oss. Trots att jag var barbacka så var han ovanligt lugn, kanske påverkades han också av stämningen?
 
Att vi har utvecklats så pass mycket tillsammans är för mig helt otroligt, jag minns när vi var ute i Hollow Woods och hur han konstrade och höll på, och nu så .. är det inga problem :) Visserligen var det "bara" skritt och lite trav, men känslan jag fick kändes genuin, det var som om vi var kapabla till att göra vad som helst.
 
Fina, fina häst 
 

Shoppingtur

Igårkväll så fick jag lite shoppingmani och gav mig iväg till Fort Pinta med stormsteg. Ett par helvita ridbyxor, ett av de nya tränsen samt två benlindor; de vita och de bruna.
 
 
 
Jag blev både JS och SC fattigare men det var det nog värt, trots allt! 

Frisyrångest

Som bekant lider jag av beslutsångest. Stor beslutsångest. Och just nu kan jag inte bestämma mig för vilken frisyr jag ska ha. Eller mjo, frisyr har jag valt, men inte färg. Rött eller brunt? Brunt eller rött? Rött känns som min färg, det är lite annorlunda och unikt, lite kul. Fast samtidigt har jag haft rött hår ett tag, och brunt hår är tjusigt och lättare att matcha, vilket känns som ett plus. 
 
Så nu behöver jag er hjälp .. 
Vilken färg tycker ni att jag ska köra på, och varför?
 
 
 

Kvällsevent med CH

OBS! BILDBOMB!
Igår kväll var jag med Comet Hearts, den klubb som jag är med i. Jag har inte varit med där särdeles länge, och igår var första gången jag kunde vara med på ett av deras event! Schemat löd samling vid Steves gård klockan åtta på kvällen, sedan skulle vi rida iväg till Valedale paddocken där en lektion skulle hållas, och slutligen skulle vi iväg och grilla c:
 
Prick klockan åtta var jag framme vid Steves, men vi saknade personer så jag hann göra både Steves lopp och sysslorna i stallet. Vi ställde upp oss allihopa medan Myra (som skulle hålla i eventet tillsammans med Anna) gick igenom kvällen.
 
 
 
Dryga kvart över var vi alla samlade, och vi gav oss av på ett långt led mot Valedale. Jag var näst sist i ledet, mellan Juliette och Miranda. Hövding skötte sig bra enligt min åsikt, trots att vi var långt bak så hetsade han inte upp sig, vi höll ett lugnt tempo och han kändes mjuk och eftergiven. Inne i skogen fick vi rida två och två, så jag höll mig något bakom Juliette, men inte heller då fick jag intrycket av att Hövding eggade upp sig, utan han verkade inte bry sig om att han inte var först.
 
 
 
 
 
 
 
Framme i paddocken började lektionen, som Anna höll i. Vi skrittade en hel del, trots att vi redan hade värmt upp på vägen dit, och jag märkte att Hövding började bli lite avtrubbad, han segade och gav inte riktigt den respons som jag hade önskat.
 
 
 
 
 
I traven förbättrades läget lite, då hade jag större frihet att lägga volter samt göra tempoväxlingar. Jag hade lite längre tyglar och lät Hövding söka sig till bettet, utan att sätta alltför stor press på honom.
 
 
Snart övergick vi till arbetsgalopp, och jag tycker att Hövding förde sig riktigt bra! Mycket volter, ställning och lösgörande, och med mycket lirkande tyckte jag nog att han började slappna av.
 
 
 
 
Vid ett tillfälle fick en av de andra tjejernas häst lite spunk och hon drog förbi oss i galopp på yttersidan (jag har skärt något i hörnet), och Hövding tände genast igång, drog iväg med ett enormt galoppsprång varpå han bockade. Av ren reflex drog jag i honom och fick upp huvudet, varpå Hövding tvärnitade och jag nästan nockade huvudet i hans hals, vilket inte alls var särskilt smidigt.
 
 
Efter det så raserades vad vi hade byggt upp något, men jag lyckades till viss del återställa det. Jag borde ha varit mer uppmärksam och sett hur en annan häst kom i ögonvrån, men det är lätt hänt! :) Så tog ridlektionen slut, och vi gav oss iväg upp mot bergen där vi skulle grilla. Ungefär här någonstans så lämnade Anna klubben helt opåverkat och vi blev alla väldigt förvånade, tydligen hade hon inte trivts särskilt bra, vilket vi alla tyckte var synd, men vi fortsatte ändå till grillplatsen för det fanns inte särskilt mycket vi kunde göra åt saken, tyvärr!
 
 
 
 
Plötsligt avbröt ett fasansfullt korvkrig efter att en glupsk Juli hade slukat nästan alla korvar >:D Jag lyckades med knapp nöd undvika att bli träffad och flydde sedan hem till Vingården med Hövding, där jag pysslade om både honom och Stormborn ordentligt efter en slitsam dag :>
_____________
Kort sagt var det en underbar afton och ett jättebra första event, först tyckte jag det var lite segt när lektionen började för vi skrittade mest runt på spåret och vår ridlärare kändes inte alls närvarande, men när vi grillade korv sedan så var det som bortblåst. Jättetrevliga tjejor, hela gänget :D